Pia Valkonen

Vallankumouksellinen tuli ovesta

Lasse Lehtinen puhui, puhui, puhui,
puhui ja sitten vasta Kalle Isokallio

to 26.9.2013

Eilen tuli vallankumouksellinen Iisalmen työttömien talon ovesta. Tuosta noin vain. Hups.

Tuli Ville Rantanen (ViPu). Sitten paikalle saapui Antti Pesonen (Ipu). Me vielä Ulla Hannulan kanssa hytkyttiin K-Citymarketin ja postikierroksen jälkihytkyjä. Käytiin kauhealla kiirellä ja hopulla Annan kaksihaaraisiin hiuisöljyä ja Marialle vähän paksumpi takki. Ulla osti Essille erivärisiä kynsilakkoja.

Kierrokset jäivät päälle. Varoitimme Ville Rantasta, että paikalla saattavat olla samat tyypit kuin Turussa Tiedonantaja-päivillä viime viikonloppuna. Rantasta nauratti. Vastasi, että tjaah, se Asko Julkunen (SKP) on aivan Buharinin oloinen habitukseltaan:

http://www.bajabela.sulinet.hu/regi/regi/muhely/dikt/fuggelek/eletrajz/buharin.htm

Puhuimme ennen "EU ja keskusvalta - periferiat ja vaihtoehdon mahdollisuudet" -tilaisuutta hetkisen Neuvostoliitosta. Ylä-Savon subcomandante Marcos oli käynyt vast´ikään Joensuussa kuuntelemassa Aimo Minkkisen Neukkuluentoa ja oli vähän pettynyt. Arvelin Aaron pettymykseen syynä olleen sen, että jospa Minkkinen olisi ehkä jo leipääntynyt aiheeseensa.

Ville Rantanen heilautti kättään. Ei, hän sanoi, ei leipääntynyt, vaan vähän oikeistolainen. Meiltä loksahti Aaron kanssa suut auki. Rantanen selvensi:

"Aimo Minkkinen korostaa Neuvostoliiton NEP-politiikkaa."

Rantanen tarkoitti sitä, että NEP-kaudella Neukuissa kävi hämmentämässä muun muassa Henry Ford ja neukut saavat monessa "kiittää" fordistista työn osittamista, johtamistapaa ja jopa työläiskuria. Neukkulan tehtaat eivät sitten olleetkaan, kiitos sotilaallisen fordismin, työläisjohtoisia.

Fordismi tarkoittaa teollista massatuotantoa ja itse asiassa taylorismi työn osittamista.Fordismin hyvänä puolena on se, että työläisille pyritään maksamaan tarpeeksi suurta palkkaa, jotta he voisivat hankkia teollisuuden tuottamia hyödykkeitä. Ja Lenin halusi vallankumouksen jälkeiseen Neuvostoliittoon ulkomaisia sijoituksia.

"Niin no, ei se Ford siellä varmaan hyväntekeväisyyttä ollut harjoittamassa," arveli Ville Rantanen. Sitten kerroimme Aaron kanssa olevamme Ylä-Savon etujoukkojen vallankumoussolu ja järjestävämme vielä kauan kaivatun Neuvostoliitto-seminaarin. Seminaarin, jossa Neuvostoliitosta saa puhua myös hyvää.

Pysähtyneisyyden aikaan Neuvostoliitto on ollut työläisten paratiisi. Maksuton terveydenhuolto, maksuton koulutus, kulttuuria joka kadunkulmassa ja kulttuuripalatsissa. Muun muassa.

Lehtinen ja Isokallio

Itse EU ja keskusvalta -tilaisuudesta kirjoitan joskus sopivan paikan tullen, sillä jouduimme Ullan kanssa lähtemään kesken Antti Pesosen alustuksen aiheuttaman keskustelun Varpaisjärvelle. Varpaisjärven kirjastolla olivat Pihkatappi-kirjailija Antti Heikkinen, uusliberaalidemari Lasse Lehtinen ja Nokiasta "pois potkittu insinööri" Kalle Isokallio.

No joo. Kalle Isokallio on ollut Nokian johtaja.Sai wikipedian mukaan täyden eläkkeen 43-vuotiaana, kun appiukostaan Mika Tiivolasta tuloi Nokian hallituksen puheenjohtaja. Ilmeisesti ei ole ollut naimisissa Satu Tiivolan kanssa. Hm. Satu Tiivola on se tupeerattu seurapiirimummo muinaisissa Eeva-lehdissä.

Ja Katriina Wuoristo Satu Tiivolan tytär, mutta Katriina Wuoristo on ollut Juhani Palmun mussu. Haikon kartanon emäntä. Sekaisinhan tässä menee, kun noita asioita koettaa miettiä, mutta hauska oli nähdä Kalle Isokallio sellaisessa paikassa kuin Varpaisjärven kirjasto.

Meinasi vain hermot mennä. Ilmeisesti Pihkatappi-kirjailija Antti Heikkinen oli jo puhunut kirjastolla, sillä seisoi ujosti kirjaston eteisessä, kuten me istumapaikoilta myöhästyneetkin.

Kun saavuimme paikalla Lasse Lehtinen oli aloittanut Nätti-Jussi -jaanaamisensa. Sen jälkeen puhui ainakin puoli tuntia Paavo Väyrysestä ja kirvoitti ilmoille ne samat iänikuiset Paavo Väyrys -vitsit, kuten voiko vitutukseen kuolla jne. Lehtinen on kuulema kirjoittanut toimittaja Sanna Ukkolan kanssa kirjan Väyrysestä.

Suurin informaatio siinä kohtaa oli se, että Sanna Ukkola on Suomen Kuvalehden Jukka Ukkolan ja Tuulikki Ukkolan tytär.

Ajattelen positiivisesti. Onhan se ihan kiva, ettei Lehtinen kertonut yhtään DDR-vitsiä. Se olisi jo aiheuttanut yleisössä myötähäpeää.

Äh, ei saa pilkata vanhoja miehiä. Siinä vaiheessa, kun oltaisiin vihdoin päästy politiikkaan, Kalle Isokallio pani takin yllensä ja kaikille tuli kiire. Jotain Isokallio kuitenkin ehti sanoa.

Sanoi, että jos tätä menoa jatkuu, tulee kolmen vuoden päästä mustasadetakkinen mies, joka sanoo, että rahaa ei enää ole. Vai niin. Minä sanon, että jo nyt Suomessa puikahtelee IMF:n kätyrit Mikki Hiiren muodossa. Tosin sillä erotuksella, että nyt Mikki Hiiri puhuu keynesläisestä elvytyksestä ja mustasadetakkinen hapannaama on Olli Rehn (kesk.) käy yhä synkemmäksi ja synkemmäksi, kun kokee, että Mikki Hiiri tai IMF ovat lakanneet itse olemasta IMF-läisiä.

Mutta hyvähän se on, että edes Olli Rehn on. Katsokaa kaikki Ylen Areenalta Kansallisteatterin Neljäs tie.

Kalle Isokallio ei ole ihan paska tyyppi. Ei ehkä Lasse Lehtinenkään, vaikka Ville Rantanen (ViPu ja sos.dem Jarmo Rantasen poika, jostain sen luin, ehkä Imagesta) sanoikin, että jo pelkän Lehtisen nimen mainitseminen repii häntä ohimoista. Lasse Lehtisen kerrotaan halunneen poistaa Sosiaalidemokraattisen puolueen nimestä etuliitteen sosiaali.

Kalle Isokallio kirjoittaa demareista seuraavaa:

http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2013/09/17/hallittu-harakiri/

Ja Lasse Lehtinenkin tuntuu huomanneen, että kymenlaaksolaiset paperimiehet, jotka ovat jääneet työttömäksi, ovat tatuoineet Timo Soinin kuvan sydämensä kohdalle.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi