Pia Valkonen

Onko Keski-Karjalan Helli
demareiden hätäpaska?

Nakussa puhetta Pihlajallinnastakin

ke 25.9.2013

Olin viikonloppuna Vasemmistonaisten Naiset ja kunta –sempassa (Naku). Sempassa oli Tampereen yliopiston hoitotieteen tohtori ja tutkija Sinikka Torkkola. Nakun vuoksi vasta nyt kahlaan nettiin kerrostuneita Iisalmen Sanomia. Sunnuntain Iikkarissa sanansa saa hyvin esille Pihlajalinnan toimitusjohtaja Matti Wirén.

Oivallista journalismia. Juttu vain pitää osata lukea oikein. Wirénin puheet vaativat hiemaan pääomien ja kapitalismin analyysia. Mutta sitähän tunnetusti toimittajilla ei ole.

Koska Pihlajalinna oli esillä sunnuntain Hesarissa (Omistajan oikeudella HS su 15.9. C1) ja myös Lapinlahden ja Varpaisjärven muinaisen kuntayhtymän entinen johtava lääkäri Juhani Miettola on muun muassa minulle puhunut Pihlajalinnasta vain hyvää, puhuimme Hesan Nakussa Pihlajalinnastakin.

Sinikka Torkkola sanoi, ettei ollut kuullut ko. yrityksestä mitään pahaa, mutta ongelmallista on, että lääkärit vetävät siinäkin tulonsa pääomatuloina. Pihlajalinnan omistaa henkilökunta sekä Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahoitusyhtiö. Sentica Partnersin taustalla näyttää olevan Teknian ja Sention fuusio.

Sentica Partners Oy mainostaa itseään kotimaisena rahoitusyhtiönä. Googlaamalla löytyy muun muassa seuraavia tietoja: “Sentica on rakentunut 1980-luvulla perustettujen ensimmäisten alueellisten kehitysrahastojen, Pikespo Investin (Pirkanmaan alueen kehitysrahasto, perustettu 1984) ja Savon Teknian (Pohjois-Savon alueen kehitysrahasto, p. 1988) ympärille.”

Nämä ovat mielenkiintoisia kuvioita, joista kannattaa olla perillä.

Ehkä on myönnettävä, että parempi Pihlajalinnakin kuin Attendo. Meillähän vassuliliitossa on sellainen erikoisuus, että Rääkkylän valtuuston vassulipuheenjohtaja ja ammatiltaan Moskovassa koulutettu lääkäri Tapio Hämäläinen vetäisi Rääkkylän terveyskeskuksen irti Keski-Karjalan Hellistä, joka on jos mahdollista vieläkin paskempi hökellys kuin Ylä-Savon sote, ja myi sekä itsensä että Rääkkylän terveyskeskuksen Attendolle.

Tapio Hämäläinen on edelleen terveyskeskuslääkäri, ymmärtääkseni. Saanee palkkansa Attendolta, mikä haiskahtaa näin naapurimaakunnasta haisteltuna todella kamalalta. On kuitenkin ja ilmeisesti ymmärrettävä, että parempi jopa veroparatiisi-Attendo kuin Paras-pykellys nimeltä Keski-Karjalan Helli. Iltalehden keskustelusivuilla Keski-Karjalan Helliä sanotaan demareiden hätäpaskaksi. 

Hm. Mielenkiintoista. Tunnen Kesälahden kunnanvaltuuston entisen demaripuheenjohtajan ja  pitääpä kysyä tältä jossain vaiheessa, millainen hätäpaska Keski-Karjalan Helli oikeasti on.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi