Pia Valkonen

Liian paljon kaikkea,
liian lyhyessä ajassa.

Jotta saisin tyhjennettyä asiani kerralla merkintään

su 25.9.2013

Nevalaisen Juha kävi. Pummi rahaa. Kysyin: "Et kai sinä, saatana, ole potkinut pakolaisten ovea Työsuhteella?"

Ei ollut, sillä oli käynyt potkaisemassa entisen vaimonsa ovea, joka on vastapäätä. Juha ei ole rasisti. Uskon tätä, sillä hän on opiskellut ulkomailla ja tietää, että esimerkiksi kurdeilla ei ole isänmaata. Tyhmät rasistiset lapinlahtelaispersut eivät tiedä edes sitä vertaa maailmasta.

Käväisin Tampereella Työväenkirjallisuuden päivillä. Aivan upea juttu.

Hauskaa oli, että näin päivillä Teppo Kulmalan. Tai oikeammin olimme tulossa jonkin maltillisen tamperelaisdemarin kanssa Kapitalismin sanakirja -työpajasta, jonka toisen vetäjän Ville-Pekka Sorsan käskin lähettää terveisiä Ylen aamutelkkarin Jakke Holvakselle ja sanoa, että Holvaksella on aivan ihastuttava slipoveri, kun Työväenmuseon työväentalon lavan sivusta pilkotti kiharaista tukka.

Se oli Teppo Kulmalan pää. Työpajassa oli kuitenkin ollut kirkas valaistus ja museossa siinä kohtaa oli hämärää. Hämäräksi ensin jäi, oliko kiharapilvi Kulmalan. Lähetin äsken tälle tekstarin, näimmekö kirjallisuuspäivillä. Näimme, mutta Kulmala ei pääse Lapinlahden AikaTaikaan pe 6.9.

Kirjoitimme kollektiivisesti ja joukkoistetusti Kapitalismin sanakirjaa. Se ilmestyy Into-kustannukselta ensi kevään Suomen sosiaalifoorumiin. Kyse on globaalista, kollektiivisesta oppimisesta. Keksimme osuiva suomennoksia markkinaliturgian pyhille sanoille. Koska bisnes on irrotettu tuotannosta, sen täytyy olla suomeksi kusetus.

Heikki Turusesta pongasin oikean kyljen ja muuten juoksin Tampereen työväenmuseossa Bertel-salin, auditorion ja Työväentalon lavan väliä. Pirkkalaiskirjailijoiden pöytää ylläpitänyttä kirjailija Saara Henrikssonia pelottelin sillä, että hänen järjestämälleen Nilsiän Pajulahden nuorten itäsuomalaisten kirjailijoiden päiville pitäisi kutsua muutama keski-ikäinenkin kirjailija.

Vaikka Mari Mörö, jos on meinaa kutsua Nilsiän Pajulahden Kai Laitis-päiville mikkeliläisiä kirjailijoita. Saara Henriksson oli sitä mieltä, että Mari Mörö on muuttanut pois Mikkelista. En tiedä, sillä Mörön nettisivuilta ei tähän saa vastausta.

Eilisista keskustelijoista jäi mieleen ihastuttavana Miina Supinen. Uskalsi sanoa avoimesti, että on vasemmistolainen. Sen sijaan Mediahuoran kirjoittajasta Venla Hiidensalosta tuli mieleen hyytävän kylmä korppi, josta ei taida luokkataistelijaa paljon saada. Tiuskaisi paneelin vetäjätoimittajalle Seppo Puttoselle, että on individualisti - ja näin ollen pyyhkii nätin peppunsa termillä solidaarisuus.

Seppo Puttonen puhui pehmoisia BKT:stä. Voivatko valtamedian toimittajat olla oikeasti niin tyhmiä ajattelin siinä kohtaa. Voi Kiesus sentään.

Sami Rajakylä kertoi, että oli kustantajan, Johnny Knigan, temppu nimetä hänen Pätkärunoilijansa työväenkirjallisuudeksi. Pätkärunoilija vaikuttaa kiinnostavalta ja olen Rajakylän kanssa samaa mieltä siitä, että melkoinen kamarisosialisti se Arhinmäki (pj.vas.) taitaa olla. Duunaritietoisuutta on vaikea ammentaa, jos on ihan muista piireistä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi