Pia Valkonen

Korruptoitunut rakennusliike

ma 5.8.2013

Oli monivaiheinen ja -vivahteinen viikonloppu. Paljoine ajatuksineen. Kävimme lauantaina Kiasmassa, Porvoon ABC:llä pissalla, Pernajan puolella ja lopulta Loviisassa. Sunnuntaina heräsimme ajoissa Loviisan kaupungin uuden kaavoittaja-arkkitehdin Oijalan Hannan residenssistä, mutta minä jumin aamukahvipöytään neljäksi tunniksi suunnittelemaan Hannan kanssa uusiksi muun muassa Lapinlahden Kaskihovi Oy:n asukasdemokratiaa.

Ratkaisimme myös Iisalmen Petterinkulman puukerrostalon korjaukset, varustimme asunnot huoneistokohtaisilla suihkuilla ja säilytimme tämän omintakeisen asumisajatuksen. Alunperin oli ajateltu, että puukerrostalon pieneläjät pesettävät pyykkinsä kaupungin pesuloissa.

Lisäksi haukuimme kaikki huonot arkkitehdit sekä ihmettelimme, miksi QVIM-arkkitehti Reijo Mitrunen, joka on hyvä, suunnitteli Kuopion kalahallin kahviosta jotenkin epäystävällisen. Linnoitusmaisen. Sanon tässä yhteydessä myös, että Mitrusen Kysin vanha parkkihalli on varmasti ihan hyvännäköinen, mutta ah, niin ahdas.

Tai siis koko Kaskihovi Oy:n panimme aamukahdipöydän ääressä uusiksi. Mainitsimme hyvään äänensävyyn Niiralan kulman entisen toimitusjohtajan Erkki Virtasen (no jaa, vas.), jota täällä aina nälvin. Hannakin sanoi, että Niiralan kulma tuli hänellekin tutuksi edistyksellisenä vuokrataloyhtiönä.

Sunnuntaina ajoimme Heurekan anatomianäyttelyn kautta kotiin. Kävimme pyörähtämässä Kilkkilän pihassa Mikkelissä, mutta siellä ei ollut enää ruokaa. Mikkelissä ei näköjään matkailija kesäsunnuntaina syö. Kenkäveron ruokailu oli päättynyt kello 16 ja Kilkkilän kahvila mennyt kiinni kello 17.

Jyrki Sukulan ohjelmaan päässyt Joroisten Golf-Kartanokin oli juuri pannut keittiönsä kiinni, kun sinne asti ehdimme. Päädyimme Jari-Pekkaan. Aika surkeata. Mutta nyt on grilliruokaa korvatkin täynnä. Syömme tämän viikon tasan tarkkaan vain keitettyjä perunoita.

Tyhjensin ajatukseni Tiedonantajan tulevan perjantain kolumniin. Lyhyt on merkintä tänään. Sneckin Marjo ja Leponiemen Kalle kävivät myymässä LL-89 jääkiekkojoukkueeseen sponsorisopimusta. Kalle Leponiemestä tuli kummipelaajamme. Koska haluamme olla korruptoitunut rakennusliike, suostuimme mielihyvin.

Tuleehan sitä pitää puoluetoverin puolta. Hyvät veljet ja hyvät sisaret, kun vielä saisimme Lapinlahdelle verkkosukkahousu-Komulaisen (vas.).

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi