Pia Valkonen

Sujui kuin vanhalta tekijältä

ti 6.8.2013

Eilen kävi toinenkin vieras. Tuli ovesta tekohampaat taskussa, räkä tappina nenärei´ästä valuen ja housut putoamassa. Peppurako näkyi. En edes käynyt haistelemaan, tuoksuiko vanha viina vai mahdollisesti suorastaan paska. Pahasti vaikutti, että jälkimmäinen.

Äsähti: "Keitä kahvia!" Ennen kuin aloin toteuttaa toivetta, ojensin talouspaperirullasta kolmisen ruutua ja sanoin: "Niistäpä ensin nenäsi!"

Siinä kahvia keittäessä kyselin tärkeimmät. Oli tulossa putkasta. Linja-autolla. Kännykkä hukassa. Ei voi soittaa puolisolle, joka kyllä tässä tapauksessa on enemmän omais- ja pahoin pelkään, että myös saattohoitaja. Matti soittikin kysyäkseen viikonlopun aikataulua, joten pääsin tälle hökäisemnään, että lähetä äkkiä käyntikorttina XX:n puhelinnumero.

XX on yllätysvieraamme puoliso. Tämä sanoi, ettei voi tulla hakemaan, sillä on vieraita. Sanoi kyllä armollisesti hyytävän kylmään tapaansa - sehän minullekin on tuttu, -, että me voimme toimittaa tapauksen tämän omiaan kämppäänsä. Olin vähällä sanoa, että haista vain vittu sinäkin, mutten sanonut.

Puhelimessa oli Lapinlahden Jäärouva. Päätin olla kohtelias, sillä tiedän, että kyseisestä boheemista kulkurista on käyty kylän ykkösnaisten keskuudessa hirmuinen tappelu jokunen vuosi sitten. Kuka saa hänet. Venäläisessä ruletissa jonkun osaksi tulee luoti.

Tässä tapauksessa alkoholisoitunut 60-vuotias mies, jota pitää kehottaa niistämään nenänsä. Selvin päin tai pienessä sievässä kyseinen podarok, lahja, on terävä, älykäs, yllättävä ja oppinut.

Yllätysvieras tassutteli pihamaalle ja istui punainen emalikuppi kädessä kukanistutuspöydälläni. Ei ollut muistanut panna tippalukkoa päälle kahvinkeittimeen. Kahvia oli noroskennellut lusikkalaatikkoon.

Annoin yllätysvieraalle kenkänsä. Tämä sanoi: "Tilaa taksi!" Sanoin, etten tilaa ja kerroin, että vieras voi vallan hyvin tassutella taksiasemalle. Hirveitä kirouksia ja ystävyyden loppumisella uhkaillen tämä lähti emalimuki kourassa kohti taksiasemaa.

Ei sitä turhaan ole käyty Ysaon kurssia: "Päihdetyön ammatillinen toiminta ja toipumiseen ohjaaminen." Kaikki kävi melkein kuin ammattimaiselta päihdetyöntekijältä. Tekstaroin Hannulan Ullalle ja tämä sanoi aiheesta, että olen tähän mennessä antanut monien alkoholistien pomputella itseäni.

Se oli aiheellinen kommentti. Onnittelin itseäni yllättävästä rohkeudesta. Eihän lestadiolaislähtöinenkään Sonnis-Pali loukkaantunut siitä, että olen joskus kutsunut poliisin hakemaan. Sonnis-Pali vain seuraavan kerran kylällä vastaan tullessa tuumasi, että sinä se olet se äkäinen akka.

Tietäisipä vain, kuinka äkäinen:D

Finanssikapitalismi - Jumala on kuollut

Leponiemen Kalle vei eilen vallankumouksellisen kirjallisuuden kirjastostani Teppo Eskelisen ja Otto Bruunin toimittaman pamflerin Finanssikapitalismi - Jumala on kuollut. Kun Marjo ja Kalle, Lapinlahtea raikastava nuori pari, tulivat tuvan ovesta, printtasin heille uunituoreen Tiekkarin kolumnini oikoluettavaksi.

Otsikkona oli Maalaiset eivät ole tyhmiä. Klassisen lauseen loihe sanomaan Otto Bruun Tampereen sosiaalifoorumissa. Sanoi sen niin vilpittömästi ja lempeästi, että hymyilin Bruunille kuin Hangon Keksi yleisön joukosta. Tietysti hymyni lisäsi paksun ja aivottoman idiootin vasemmistokarjakkoleimaani, mutta vitunko väliä, pääasia, että uusia asioita tulee keskusteluagendalle.

Leponiemi tuumi lukiessaan printtiä, että Otto Bruun tuntuu tutulta. Mietiskenteli, olisiko ollut joskus samalla Esko Seppäsen (vapaa vas.) järjestämällä reissulla Brysselissä?

Haloo, Helsinki ja Lapinlahden vasemmisto, meillä on nyt täällä mies, joka on ollut Esko Seppäsen (Hesarin kolumnisti, jos ette pölkkypäät tiedä tyyppiä) kanssa Brysselissä ja aikoo perehtyä lisää finanssikapitalismiin. Tätä emme päästä demareihin. Sen vuoksi lähdemme oitis mukaan Leponiemen sponsoriksi ja haluamme vahvistaa julkikuvaamme läpikorruptoituneena rakennusliikkeenä.

Eilen kun pyyhiskelin Matin tekemiä roiskeita lieden yläpinnalta, ajattelin, että voisimme uusia Lapiomies Oy:n nettisivut.

"Tässä on Savon ainoa rakennusliike, joka ei ole tippaakaan asiakaslähtöinen. Asiakaslähtöisyyshän tarkoittaa suomeksi sitä, että rakennustyöläiset pakotetaan palkkaansa alentaen nuolemaan keskiluokkaisten kusipäiden vessan lattioita juuri siitä istuimen ympäriltä. Sitä me emme rakennustyöläisillämme teetä, joten etsikää asiakaslähtöiset wc-istuimenne vaihtajat jostain muualta. Terveisin vittuuntunut toimitusjohtaja."

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi