Pia Valkonen

Ei voi kauemmas karkottaa

su 2.6.2013

Ammennan voimaa vladivostokilaisesta Narodnoe Vetše -lehden päätoimittajalta Maria Solovjenkolta.

Tämä lensi kahdeksan tuntia Vladivostokista Moskovaan vain ja ainoastaan vittuillakseen Putinille. Kysyi erotetun puolustusministeri Anatoli Serdjukovin korruptiosta ja nimitteli vielä Putinia Vovaksi. Kas kun ei Vovotškaksi tai lapuškaksi.

Nyt kuulema koko Venäjä kohisee. Tyynesti pyöreäkasvoinen Maša, varmaan hieman ylipainoinenkin - ainakin tissit ovat varmasti tungettu latvialaisiin panssariesteisiin, joita Venäjällä myydään rintaliiveinä, minulla on monet sellaiset - lausui, ettei hänellä ole mitään menetettävää:

"... Ja mitäpä minun kanssani voisi tehdä? En ole varas, en narkomaani, en vie valtion rahaa. Kauemmas minua ei voi karkottaa." (HS su B3, Vladivostokin Maša haastoi Putinin.)

Aina alkaa tympiä Ylä-Savo, mietin päätoimittaja Solovjenkon sanoja: "Mitäpä teette kanssani? Toimittajan työtä en halua enää missään nimessä tehdä eikä Lapinlahtea kauemmas, henkisesti ahtaampaan tai älyllisesti pimeämpään loukkoon minua ei voi enää karkottaa."

Perhana, taas siteeraan Hesaria. Menköön nyt kuin aloitin. Nyt tiedän, mistä inhoamani ilmaus "Sydäntä lähellä" on peräisin. Se on peräisin Angela Merkeliltä, jonka sydäntä lähellä ovat nyt Saksan työttömät nuoret. Annemari Sipilä, se vähän juopon lutkan näköinen naikkonen, kirjoitti niin Hesarin pääkirjoitussivulla. "Suomi-kuva kaipaa saksalaista pehmennystä." (HS su 2.6.2013 A5)

Syytä ottaakin saksalaiset työttömät nuoret tosissaan, sillä he ovat poliittinen pommi. Arjalaiset työttömät nuoret ovat Saksassa äärioikeiston vakiokauraa, kuten Suomessakin. Onneksi täkäläiset työttömät bentsodiatsepiininatsit ovat niin tukka sekaisin, että eivät vielä muodosta varsinaista uhkaa muille kuin kuppaamilleen sivullisille sisäpiiriläisille.

Viimeksi poliittinen pommi räjähti Tukholmassa. Syynä on nimenomaan työttömyys ja rakenteelliset ongelmat. Ei pidä pelätä Tukholman lähiöongelmien politisoimista. Jo Ranskan lähiömellakoiden yhteydessä jugoslavialainen kommunisti Slavoj Žižek sanoi, että vasemmistolaisten pitäisi nyt sanoa oikeistolaisille:

".. Te tämän teitte! Tämä on teidän politiikkanne todellinen seuraus!" (Väkivalta on teidän politiikkanne syytä Slavoj Žižek Politiikkaa idiootti! s. 41)

Vuoden 2005 Pariisin lähiöväkivaltaisuuksissa oli kyse nimenomaan siitä, että lähiönuoret huutavat ja kirkuvat: "Halusittepa tai ette, me olemme täällä!"

Žižekin analyysin mukaan meillä on muka valintojen yhteiskunta, mutta pakotetun demokraattisen yksimielisyyden vaihtoehto on sokea passage á lácte (impulsiivinen toiminta). Tukholman ja nyt Turkinkin protestit ovat epätoivoisia yrityksiä saada näkyvyyttä.

Ja kyllähän minä olisin taipuvainen ajattelemaan näin, että poliittinen islam tai jenkkiläinen teekutsuliikehdintä ei ole vaihtoehto uusliberalismille niin kuin Turkin nykyiset valtaapitävät tai USA:n äärioikeisto tuntuvat ajattelevan.

Eilen kirjoitin, että oksennan aina, kun joku kokoomuslainen avaa suunsa. Ei aivan. Kiva kokoomuslainen on Irja Karttunen. Ja kun Sirkka Mantsinen (kok.) avasi suunsa uuden tarkastuslautakunnan tapaamisessa, minulta loksahti suu ensin hämmästyksestä auki ja sitten suljin sen hitaasti.

Sirkka Mantsinen pisteli pahoja Lapinlahden kunnan palveluiden yksityistämisestä.

Mielenkiintoista on, että hän viittasi yrityksiin, joita syntyi puoluetoveri Irma Antikaisen (kok.) ollessa vanhuspalvelutyönjohtaja. Mielenkiintoista on myös, että muuan kokoomuslainen toplokas on kuulema kunnanhallituksessa luvannut puolustaa kokoomuslaisen puoluetoverinsa hoivayritystä viimeiseen naiseen asti.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi