Pia Valkonen

Rento lomafiilis

pe 14.6.2013

On aina niin kovin rentouttavaa, kun yrittäjä koettaa lähteä lomalle. Työt pitää tehdä etukäteen ja kun palaa takaisin, edessä on takuuvarmasti kaaos.

Laskin tällä viikolla ensi viikon palkat ja litteroinnit otin välikatosta (ven. ilmaus sananmuk. käännös). Niinpä sitten viikolla 26 revin koko palkkajakson auki ja lasken palkat uudestaan. Pääasia on, että pojilla on rahat tilillä. Ei haittaa, vaikka olisi pari tuntia ylimääräistä.

Yhden palkankorotuksen olen ilmeisesti jättänyt laskematta. Palaan siihenkin viikolla 26. Viime vuonna, kun laskin tasokorotukset kaikilta takautuvasti, onnistuin vähentämään summan palkkalaskelmista. Sitä sitten ihmeteltiin Erkin kanssa yhdessä moneen otteeseen, sillä kun koetin korjata tilanteen, se meni entistä mutkallisemmaksi.

Tänään tehtiin yksi hätärekry. Palkka tuli myös otettua välikatosta, mutta jospa ei mennyt alakanttiin. Tein myös yhden tarjouksen, johon tuli lause:

"Laskun arvonlisäverottomaan loppusummaan lisätään rakennusalan yleisten sopimusehtojen mukainen yleiskulu 12 % ja kulloinenkin arvonlisävero (vuoden 2013 alusta 24 %). Lue edellinen lause huolella, jotta et ihmettele, miksi laskussamme tuntiveloituksen kohdalla on pienempi summa. Se johtuu siitä, että laskutuksessamme raahaa mukana rakennusalan 12 prosentin yleiskulu, jonka ilmoittaminen on peräisin kivikaudelta."

Välissä Matti juoksi hakemaan tyttöjen pitkävaikutteisen hepatiittirokotuksen apteekista ja minä kärräsin vastustelevat pissikset terveydenhoitajalle. Nuorin vänkytti tapansa mukaan vastaan: "Miksi auto haisee? Miksi tuulee? Miksi meidän pitää ottaa tämä rokotus taas?"

Oliko se minun harkitsevan ja pitkämielisen kasvattajan suu, joka sanoi, että saatana, nyt kun otatte tämän rokotuksen ja kolmannen vielä marraskuussa, voitte aikuisena lähteä opiskelemaan turvallisesti ulkomaille ja vaikka alkaa käyttää suonensisäisiä huumeita, kunhan vain koetatte välttää hiviä.

Taisin sanoa.

Mitähän muita yhtä nerokkaita päästöjä tänään päästelen? Jään odottelemaan innolla.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi