Pia Valkonen

Perhe lomalle

la 15.6.2013

Rattoisasti meni tämä päivä lomalle lähtöä odotellessa. Värkkäsin laskuja viime hetkeen saakka, seitsemän valmista, lisäksi pyöräytin yhden tiedonantopostikortin printterin läpi ja nyt tiedonantojen välissä puhutaan hirrenvaihdosta sekä kerrotaan ystävällisesti firmamme y-tunnus sekä eräpäivä. Annoin kortissa tiedoksi, että Maria on tulossa viikon 26 alussa itsenäistymiskurssille.

Kortista tuli kerralla avant gardea. Ostin sen Pirjo ja Tapani Kaakkuriniemen kanssa tehdyllä Lenin-museokäynnillä. Lenin-museokäynnin anti sekä Tampereen sosiaalifoorumissa piipahdus ovat vielä purkamatta täällä, kun Vasemmistoliiton puoluekokouspöhinä veivät tällä viikkolla kaiken ajatustilan.

Lenin-museossa oli Matti Tohkan Kuuba-valokuvanäyttely. Tohka ei ole pitkilleen sanonut mitään Ärräpäät-sähköpostilistalla. Liekö mies Kuubassa jälleen.

Tampereen sosiaalifoorumissa kuuntelin Otto Bruunia. Otto Bruun kertoi Brasilian maattomista sekä maailman pienviljelijöiden yhdistyksestä Via Campesinasista. Kysyin Otto Bruunilta myös siitä, millaisia suunnitelmia ylikansallisella agribisnesfirmalla Monsantolla on Suomen suhteen.

Jotain on tekeillä. Lisäksi EU:ssa kuulema keskustellaan juuri viljan siementen lisensointiin liittyvästä lainsäädännöstä. Asiasta tihkuu vähän tietoa. Liekö sitä edes MTK:lla?

Kiireessä näyttää kaikki olevan mahdollista. Mitähän olen tyrinyt tämän päivän aikana sen lisäksi, että printteri imaisi postikortin sisuksiinsa ja taivutti sen nätisti kelojensa ympäri. Koetin lisäksi päivän päätteeksi saada sähköpostiin lomavastausta. Ilmeisesti säpot on luettava lomallakin, sillä sellaista palvelua ei Nettitiedolla näytä olevan.

Palaamme kotikoneiden ääreen juhannusiltana.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi