Yrttiaho sai kenkää

Ensimmäisenä keskitysleirille haetaan kommunistit...

ke 13.6.2013

No niin. Yrttiaholle (vas.ry) tuli kenkää:

http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142473-totuus-politiikka-ja-puolue-tapaus-yrttiaho

Vasemmistoliiton puoluehallituksessa on stalinistinen Oulun koulukunta vielä voimissaan. Seuraavaksi ehdotan, että puolueesta erotetaan kaikki, jotka ovat kirjoittaneet Työkansan Sanomiin, Kommunistisen Työväenpuolueen (KTP:n) lehteen ja jos sekään ei auta - sitten kaikki, jotka ovat kirjoittaneet Tiedonantajaan.

Kolmanneksi Vasemmistoliitosta voidaan erottaa kaikki, jotka ovat joskus nähdyt SKP:n teltalla. Neljänneksi sellaiset, jotka ovat puolueen kanssa eri mieltä muun muassa kuntauudistuksesta.

Koska olen uskovainen, lainaan tähän saksalaisen teologin Martin Niemöllerin sanoja:

"Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysmiehet, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.
Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani."

Käärikäämme hihat!
Ristiriidat ovat nyt avoimet

Kirjoitin näin Pohjois-Savon vasemmiston sähköpostilistalle:

Nyt kääritään hihat!

Luin kainuulaisen Veli-Matti Leivon www.uusisuomi.fi –kolumnin ja tulin myös siihen tulokseen, että tästä se vääntö vasta alkaa. Vasemmistoliittoon on vaikutettava sen sisältä. Thomas Wallgren kehotti joskus vuoden 2006 tienoilla valitsemaan puolueista sen pienimmän pahan (Wallgren päätyi valitettavasti demareihin) ja muuttamaan puoluetta sisältä haluaamansa suuntaan.

Vasemmistoliiton Oulun koulukunta on vielä voimissaan – sen huomasin toveri Erkki Virtasen (kok.vas.) puoluehallitukseen saamasta äänimäärästä, mutta uskon, että asioita voi muuttaa. Sen vuoksi äänestin puoluehallitukseen Heikki Patomäkeä (keynes-vas.), Heidi Auvista (anarko-vas.), Markus Korjosta (Lapin erittäin vas.), Antero Eerolaa (dandy-intellektuelli-vas.) ja Sinikka Torkkolaa, joka on todella rautainen nainen muuten vain ja kaikin puolin.

terveisin
Pia Valkonen
Lapinlahden vas ry

Punavihreästä asiakirjasta
tuli toden totta parempi

Vasemmistoliiton Punavihreä tulevaisuus -asiakirjaan tuli tämä kohta, jonka vuoksi odotin puhtaaksikirjoitettavaa dokumenttia puolueen sivulle. Tämän takia kannatti istua Tampereen yliopiston juhlasalissa kaksi päivää aamusta iltaan:

"Työväenliikkeen kamppailujen tuloksena Suomeen on rakennettu hyvinvointivaltio, joka kykeni poistamaan äärimmäisen köyhyyden ja lisäämään ihmisten välistä tasa-arvoa. Hyvinvointivaltio tuki myös sukupuolten välistä tasa-arvoa mahdollistamalla naisten taloudellisen itsenäisyyden ja siirtämällä osan naisten palkatta tekemästä hoivatyöstä yhteisesti hoidettavaksi. Työväenliikkeen kamppailujen varhainen muotoilu oli vuonna 1903 hyväksytty Forssan ohjelma. Forssan ohjelman sisältö oli kahtalainen."

"Yhtäältä se oli pohja työväenliikkeen välittömästi vaatimille uudistuksille, joiden seurauksena taisteltiin muutoksia, jotka synnyttivät hyvinvointivaltion. Mutta yhtä vahvana vireenä Forssan ohjelmassa on nähtävä luokkataistelu kapitalismin kumoamisen välttämättömänä keinona ja luokkataistelun kansainvälinen luonne. Nyt tarvitaan vähintään yhtä suuria linjauksia ja solidaarisuuksien tunnustuksia."

Nyt kamppailuun ja tekemään yhtä suuria linjauksia sekä solidaarisuuksien tunnustuksia. Tutkija Anu Suorannan lisäämä lause saa minut jäämään vassumussuliittoon. Haha, haluttiin sitä tai ei.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi