Pia Valkonen

Tärkeät asiat

ke 25.5.2013

Pitää muistaa olla syömättä. Tilasin eilen netistä labra-ajan terveyskeskukseen. Johan oli näppärää. Olisin tosin voinut tilata labra-ajan Puumalan terveyskeskukseenkin. Järjestelmän oli laatinut Iislab.

Kohta lähden mäelle. Kolesterolikontrollikokeet sekä ehkä ottavat myös sydänkäyrän. Lisäksi vien potilastoimistoon verenpainemittauksen tulokset ja palautan apuvälineisiin tekojalkani.

Sen jälkeen koululle Marian yläasteelle siirtymistä miettimään. Marialle olisi tarjolla nivelvaiheessa neuropsykiatrista valmennusta, mikä varmasti olisi hyvä asia, jos vain saisimme siihen kunnan maksusitoutuksen.

Eilen olin päihde- ja mielenterveysstrategiatyröryhmän kuultavana. Valmistelin alustukseni hiljaisuudessa, joten kun pääsin Marjattaan, ääneni oli surkeaa pientä pihinää. Jännitin esiintymistä niin, että vuoroin meinasin oksentaa ja pyörtyä.

Asiaa ei lainkaan auttanut se, että olin ehkä jossain vaiheessa haukkunut puolet neukkarin väestä - toisen puolen Lapinlahden asunnottomuuden huonosta hoidosta ja toisen puolen päihdetyön toimimattomuudesta. Syy ei välttämättä ole päihdetyötä tekevien, vaan vika löytyy siitä, että alue on perinteisesti kunnassa ajateltu marginaaliksi ja samalla marginalisoi työntekijänsä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi