Pia Valkonen

Hyvää vappua vain,
ja sen jälkeen luokkataisteluun!

ke 1.5.2013

Lahden Fellmanin pellon performace-taiteilija tuntuu antavan erilaisia vastauksia siitä, miten tilaisuus tiedotus meni. Taiteilija  muutti vastaustaan sitä mukaa, kuka kysyi.

Tilaisuus oli vaikuttava. Parasta tosiaan olimme me, kansa. Kokemus oli kollektiivinen ja yhteys ihmisten välillä syntyi.

Silmäni todella avautuivat, sillä Hollolan Lahlen kyljessä kasvaneena Fellman merkitsi minulle hienoa lahtelaista ravintolaa ja sen yhteydessä olevaa hotelli- ja ravintolakoulua. Kävin autokouluni Fellmanin puiston vieressä, mutta kihloihin nykyisin golfia harrastavan järveläläisen työläispojan Markku Ahokkaan kanssa 10.10.1981 menin Aleksanterin puistossa, joka on linja-autoaseman toisella puolella.

Tunnistin tyypin pikkuporvarillisuuden kaipuun jo silloin, joten kihlauksemme purkautui seuraavana keväänä.

Nyt vasta tajusin, mitä Hennalassa tapahtui tai Fellmanin pellolla. Faktat ja numerot olivat kyllä hallussa jo ennenkin, mutta eivät ihon alla.

En kuitenkaan ollut paikalla sovinnon vuoksi. Näin jälkeen päin tuntuu jopa typerältä nyyhkyttää lahtelaisessa puistossa, sillä tahdon luokkataistelua.

Entistä enemmän on alkanut nyppiä sellaiset, jotka korostavat puolueettomuuttaan ja sitoutumattomuuttaan. Sama ilmiö näyttää olevan Minna Kettusen sukulaistytöllä Emilia Kukkalalla:

"Varmin merkki siitä, että joku on yksisilmäinen ja kiihkomielinen vouhottaja on, että tämä väittää olevansa objektiivinen, neutraali, (mihinkään) sitoutumaton, puolueeton pragmatisti tai realisti. Ideologia on aina vahvimmillaan siellä, missä sen olemassaoloa yritetään piilottaa - niin ideologia toimii." http://pantterin.blogspot.fi/2013/04/hyvat-ihmiset-ovat-helvetista.html

Minäkin olen irstas. Olen kommunismiin taipuvainen äärivasemmistolainen. No, jos SKP:n toveri Vanhemmalta Huoneenrakentajalta kysyy, olen kylläkin pikkuporvarillinen sosialisti, mutta Villepä on lukenut kommunistisen manifestin useammin ja tarkemmin kuin minä.

Näissä tunnelmissa kohti Kuopiota ja vappumarssia.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi