Pia Valkonen

Narsistinen narttu

ke 17.4.2013

Arto Mellerin elämäkerta Romua rakkauden valtatiellä sekoitti elämänrytmini. Elämäkerta ei oikein alussaan ollut kiinnostava - Ryhmäteatterin alkuvaiheita ja Mellerin kirjoittamaa Sopimus Mr Evergreenin kanssa -näytelmää lukuun ottamatta.

Myönnettävä on, että nuoren miehen kasvutarina viinoineen ja huumeineen, ei hirveästi avartanut. Onhan noita samanlaisia tarinoita.

Sen sijaan Nadja Pyykön tultua Mellerin kuvioihin en meinaa päästää kirjaa hyppysistäni. Nadja Pyykkö oli vanha narttu, joka maksoi Mellerille samalla mitalla. Runoilijahan oli vedättänyt lastensa äitiä Katja Kangasta milloin kenenkin naikkosen kanssa. Nadja Pyykkö oli juuri oikea nainen Mellerille.

Muistan, kuinka Pentti Stranius Mellerin elämäkerran arvostelussaan oli hieman hapan Nadja Pyykölle. Äh, happamuus ei näy ainakaan Kansan Uutisten blogimerkinnässä: http://blogit.kansanuutiset.fi/oisinajattelija/vuoden-2011-laatukirjat-peilaavat-venajaa/

Mellerin elämäkerta on Straniuksen merkinnän lopussa. Olisikohan tuo sitten ollut Straniuksen sulkeisympyrän, Ärräpäiden, sähköpostikeskustelussa - vai muistanko tämänkin asian väärin?

Vai oliko se Nadja Pyykölle hapantelija sittenkin minä?

Narttu mikä narttu, mutta millainen narttu! Wow. Pyykön takia en tajunnut, että olin yöksi kiinnittänyt ranteeseeni vanhan rannekelloni, joka tietenkin oli talviajassa. Annan ja Matin minulle antama isotauluinen kello on nyt piiloutunut jonnekin työpöydän paperiröykkiöiden alle.

Herään tavallisesti niin, että kello viiden aikaan alan katsoa kelloa ja nukun viime ajat aamuisin sellaisissa viiden minuutin pätkissä. Matti lähti yläkerrasta tänä aamuna talviajassa kello viisi. Ihmettelin, miksi pojat, Aku-Ville ja Jaakko, ovat pihassa kuorman teossa puoli kuudelta - ja viisitoista vaille, talviaikaa, Matti huusi alakerrasta, eikö se Maria lähdekään tänään kouluun.

Kello oli viisitoista vaille seitsemän kesäajassa. Voi hevon peräpukama, ajattelin ja Maria sai nyt kestää avustajaansa yöpaidassa. Muutenkin olen aamuisin iljettävä - henki haisee mädäntyneelle eikä äidillä ole meikkiä. Säärikarvanikin saavat tytön yökkäämään.

Aamukuskina on nyt Matti Soininen, joka ärsyttävän pirteänä oli ulko-ovemme edessä jo kello 7.10.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi