Pia Valkonen

Pihansiivouspäivä ja vähän firman töitäkin

la 27.4.2013

Toisin kuin Tommi Melender - olen nyt koukussa tähän tummaan nykykirjailijaan, joka ei kiellä sitä, että hänen teksteissään näkyy ranskalaisen ihanan kusipään Michel Houellebecqin vaikutus - pidän käytännön kotitöistä. Ruoanlaittoa lukuun ottamatta, sillä siinä olen Euroopan huonoin.

Jo pelkkä ajatuskin sipulin pilkkomisesta saa kyyneleet kihoamaan silmiini. Lapinlahden Koneistuksellakin ajattelin, kun Virkku-rouvien Ritva Halosen ja Marjatta Loimulahden kanssa ihmettelimme koneistukseen liittyvää leikkuunestettä, että moinen leikkunestettä tihkuva laatikko pitäisi saada kotikeittiöiden vakiovarusteeksi.

Tänään seuraa intohimoista pyykin pesua sekä iloinen eteisen siivous. Meillä on eteisessä nippuja Vasemmistoliiton mainostoimistovetoisia puoluelehtiä. Heittelen ne räyhäkkää reimua tuntien jätelavalle. Mainostoimistojournalismia minut on saanut inhoamaan Kiteen punikki Auvo Rouvinen, terveisiä sinne.

Kiteen punikki avasi mainostoimistojen umpeen muuraamaat simmuni viime eduskuntavaalien yhteydessä käytyään riidan Pohjois-Karjalan vassin kanssa eduskuntavaaliehdokkaiden kirjoituksista ja niiden pituuksista. Rouvinen teki oman vaalikirjansa sekä lehtensä juuri siksi, että sai kirjoittaa niihin, mitä halusi, millä tyylillä halusi ja miten pitkiä artikkeleita halusi.

No, siksi olemme molemmat blogisteja. Minä jalostan täyden riippumattomuuden ajatusta ylläpitämällä täysin riippumatonta blogia. Rouvinen kirjoittaa www.uusisuomi.fissä.

Maria nukkuu kuin pieni porsas. Matti paukuttaa Sitikka Jumperin ovia pihalla. Lainaa sitä tänään taiteilija Seppo Kääriäisen lapsen muuttoa varten.

Olisimme lainanneet Sitikka Jumperia vuori-insinööri Tauno Kääriäisen lapsenkin muuttoa varten, mutta Kääriäisisä muutti tyttärensä omalla autollaan monta kertaa pientä väliä sahaten.

Lapinlahden asunnoton vm. kevät 2013 lainaa jatkuvasti traileriamme. Miten paljon voi olla yhdellä asunnottomalla tavaraa, kun osa on Veikko Hynysen risteyksessä Pällikkään suunnalla ja suurin osa - toivottavasti - jo Honkaharjulla?

Tein äsken veloitusperusteselvityksen yhdelle asiakkaalle ja kohta meilaan viiva-aikataulun toiselle rakennusmestarillemme.

Vammaisneuvoston kokous kesti eilen kauan, mutta oli tärkeää, että kaikki saivat sanottua sanasensa. Syksyllä jatkamme vammaisten asumiseen, työllistymiseen ja henkilökohtaiseen apuun sekä muihin tukimuotoihin pureutuvan foorumin merkeissä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi