Pia Valkonen

Yskä lähtee yskimällä

su 24.3.2013

Matti lähti Ollikaisen Riston kanssa vasemmistopiirin kokoukseen. Minäkin olisin voinut harkita osallistumista, mutta jonkinlaisena vinkkinä siihen, kaivataanko kuvioissa meidän perheestämme kaikkia, oli se, että piirikokous on ilmeisesti taas Iso-Valkeisen kellarissa, jonne ei ole muuta reittiä kuin hervottoman jyrkät portaat.

Ymmärrän.

Emma lähetti sähköpostia siitä, että hengitystieinfektion luonnollisena jälkitilana voi olla pitkittynyt yskä. Hengityselimet vain reagoivat pakkaseen tai siihen, että tyyppi menee makuulleen. Näin arvelinkin. Yskä lähtee yskimällä, paska paskomalla, sanotiin meillä kotona rahvaanomaisen eteläsavolaisesti.

Isällä tosin kehittyi elämäntyönsä homepölyheinistä ja ties mistä astma, mutta se on toinen juttu se.

Maria tahtoo herätä. Tänään hiusten värjäys, pyykkiä, juorujen leikkausta - karvajuorut ovat kasvaneet tuvan ikkunalla aivan liian pitkiksi - ja ehkä yläkerran siivousta lopultakin.

Pitää alkaa valmistautua suureen toukokuiseen huonekasvien ruukutusviikonloppuun. Odotan aurinkoisen lämmintä äitienpäiväviikonloppua, jolloin nostamme vanhan tuvan pöydän keskelle pitää ja ruukutan kukat.

Matti tänä aamuna katsoi minua tarkkaan ja sanoi, että iltanuokkumiseni ja nukahteluni keittiön sohvalle pitäisi selvittää. Itse arvelen syynä olevan verenpainelääkkeni. Ehkä on syytä selvittää sen annostelu.

Olisin perjantaina päässyt Peltoniemeen äitien saunailtaan, mutta en pysynyt hereillä. Nukahdin taas sohvalle puoli kahdeksalta ja vaivoin heräsin Marian iltatoimia avustamaan A-Streamin jälkeen.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi