Pia Valkonen

Toimittajat, tyhmät pienet, poloiset

ma 25.3.2013

Toimittajat, nuo pikku tyhmeliinit, jaksavat jauhaa Heidi Hautalan (vihr.) tsetseenisiivoojasta sekä ovenkorjaajasta. Toimittajat eivät uskalla panna näppejään siihen, mikä on taustalla.

Jos tarkastelisivat koko Hautala-Nekrasov-pakettia, vyöryisivät päälle Johan Bäckmanin (stp) lisäksi vielä Putin, Berezovski ja ainakin Horodokovski. No, Berezovski masentui edellisistä murhayrityksistä ja kuoli kylpyammeeseensa. Kuin Jimi Hendrix.

Yleleaks oli ainoa, joka uskalsi hieman. Mainitsivat Batmanin Hautala-keisin yhteydessä viime perjantaina.

Marxilainen sosiologi Boris Kagarlitsky, jota nyt Hautala-keisin innoittamana kertaan, ei näe Venäjän oligarkeissa eroa. Sen sijaan Artemi Troitski, Venäjän viimeinen diversantti, hieman puolustaa Hodorokovskia. Heidi Hautalahan esiintyi jonkinlaisena Horodokovski-asianajajana Suomessa viitisen vuotta sitten.

Mietin tässä, mahtaako Batman olla kovinkin perillä venäläisestä houkkaperinteestä. Nyt kun on tullut annettua värikkäitä lausuntoja, jossa on totuutta vain nimeksi, ei voi välttyä ajatukselta, että tyyppi kulkee pitkin maita, Suomea ja Venäjää, mädäntynyt koiranraato jalkaan kytkettynä.

Kaikki vain tuijottavat koiranraatoa, eivätkä kuuntele, mitä Batmanilla on oikeasti sanottavaa Hautala-keisistä.

(No niin. Tuli kiireessä kirjoitettua liikaa o-kirjaimia Horodkovskiin. Tapani Kaakkuriniemi, Ärräpäiden kielipoliisi, opetti hienon muistisäännön Anu Silfverbergin sukunimen oikeinkirjoitukseen: neljäs kirjain on f. Tajuton juttu, mutta muistisääntö toimii. Aina kun olen vähällä suistua järjiltäni Anu Silfverbergin sukunimen kanssa, kuuluu korvissani Kaakkurin ohje. Venäjä-tutkijana saisi lohkaista jotain yhtä nerokasta Horodo... ei kun Horodkovskista.)

Piirikokous ei ollut kellarissa

Vasemmistoliiton Pohjois-Savon piirikokous ei tällä kertaa ollut hotelli Iso-Valkeisen alimmassa kellarissa. Tällä kertaa se oli kokoustilassa, jonne olisi päässyt pyörätuolilla porrasmönkijän avulla. Hienoa.

Kun vasemmistopiirillä oli kuntatalouskoulutus Iso-Valkeisella jyrkkien ja leveiden portaiden päässä, päätin, että jos tämä on tällaista, on tämä viimeinen kerta, kun meidän perheen liikuntavammaiset osallistuvat mihinkään.

Saila Ruuth oli esittäytymässä ehdolle puoluesihteeriksi. Ilmeisesti Dan Koivulaakso vielä harkitsee, lähteekö ehdolle.

Hesarissa mielenkiintoisia juttuja

Eilisessä Hesarissa (su 24.3.30213) oli hyvä Jyri Hännisen, köyhyyspamfletin toisen kirjoittajaveljeksen, juttu suuryritysten veronkierrosta. Siihen ei ole paljoakaan lisättävää. Hyvä juttu, lisää sellaisia.

Anu Silfverberg, äitikorttilainen, kirjoittaa eilisessä Hesarissa siitä, että kotiin kodinhoidontuella jäävät äidit katoavat yhteiskunnasta. Ei se nyt ihan niin ole. Varmaankin ensimmäisen lapsen tehnyt vähän elitistinen Kallio-vihertävä äiti, jolla on sekä lasten isä että muuta tukiverkkoa kosolti ympärillä, joutuu äkkiä sellaisen kauhun valtaan.

Elämä on jossain muualla kuin kotona. Apua. Aika paljon Silfverberg käytti jutussa aikaa myös erottautumiseen todella syrjäytyneistä - äideistä, joilla ei lasten teon jälkeen ole paluuta työelämään tai entiselle uralle - sekä maahanmuuttajaäideistä.

Hesarissa oli myös Ilmastovanhempien perustajan haastattelu. En nyt oikein hahmota sitäkään, miksi kirjailija Saara Henriksson niin Ilmastovanhemmista päreensä poltti. Minusta on ihan paikallaan hieman miettiä sitä, mitä jos lastenlapsemme joutuvat Mad Max -maailmaan, jossa Jouni Hynysen näköiset gangsterit ajelevat ympäriinsä moottoripyöriksi puretuista autoista ja tappelevat verissä päin viimeisistä öljytipoista.

Pitää lukea Saara Henrikssonin merkintä asiasta vielä ajatuksella. En ehdi tehdä sitä nyt. Tehkää te: http://margaretpenny.blogspot.fi/2013/02/ajatelkaa-lapsia.html

Pitää mennä katsomaan aamutelkkaria. Siellä Unto Hämäläinen (HS-politiikkaemeritus) keskustelemassa. Haha, Hautala-keisistä kaiketi.

Matissa ja Liisassa (to 21.3.2013) oli ihan hyvä Katri Eskelisen pääkirjoitussivun pätkä subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta. Se natsaa yhteen Hesarin ja Anu Silfverbergin jutun kanssa. Subjektiivinen päivähoito-oikeus on nyt sosiaalityön jatke, kun lapsiperheiltä on otettu kodinhoitajat vanhuksille.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi