Pia Valkonen

Keitäs tyttö kahvia!

ke 20.3.2013

Koska kahvinkeitto on akuuttiongelma Lapinlahden vasemmistossa, seisoin toissapäivänä Siilinjärven Info -kirjakaupassa monipuolisen, mutta erinomaisesti piilotetun yhteiskunnallisen kirjallisuuden hyllystön edessä.

Tunnustan, että luin salaa Eveliina Talvitien kokoamasta kirjoituskimarasta Keitäs tyttö kahvia, naisia politiikan portailla Suvi-Anne Siimeksen osuuden. Melkein kokonaan. Koska en kehdannut puhista kaupan äärimmäisessä nurkassa viittä minuuttia kauempaa, luin osuutta siihen asti, kun tuli Siimeksen tavanomaiset latikat.

Alkoi Jaakko-Laakso-Veijo-Puhjo-Esko-Juhani -Tennilä-Esko-Seppänen -mourunta. Loikkasin kirjoituksen loppuun. Siellä se oli. Siimes sanoo, että jollain lailla pitää Vasemmistoliiton nykyisestä puheenjohtajasta. On joistain asioista samaa mieltä tämän kanssa ja joistain eri mieltä.

Kaikkein hienointa Siimeksen mukaan on, että Arhinmäki heitti heti hallitustaipaleen alkuun puolueesta pellolle Vasenryhmän Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon. Jahah, ajattelin. Tämä oli nyt tässä ja panin kirjan nätisti takaisin hyllyyn.

Kuitenkin Siimeksen teksti jäi vaivaamaan. Tulin kotiin ja googlasin. Koska kirjoitin kirjoituskokoelman nimen väärin ja plussasin siihen Suvi-Anne Siimeksen mukaan, pääsin Verkkouutisiin, Kokoomuksen verkkolehteen. Enpä olisi sinne tässä kysymyksessä tai oikeastaan missään muussakaan kysymyksessä muuten osunutkaan.

Verkkolehden Markku Jokipii otti esille Siimeksen tekstissä tärkeän seikan, mikä on minua häirinnyt koko sen ajan, kun Siimes on atavistisesti inhonnut Jaakko Laaksoa.

Jokipii kirjoittaa: "(Siimes).... kertoo pohtineensa, olisivatko asiat menneet paremmin, jos olisi mennyt aktiivisen vastustajansa kanssa sänkyyn. Probleema näyttää häntä jäytävän: Jälkeenpäin vain mietin, että siitäköhän jotkut asiat johtuivat, että niin en tehnyt´. Ja vielä lisää: hän kertoo ymmärtävänsä, että kyseessä on tietenkin herkkä asia, eikä väitä tietävänsä ´miten paljon sellaista eduskunnassa tapahtuu´." http://www.verkkouutiset.fi/index.php/kotimaa/8-kotimaa-paauutinen/117714-naisten-vastainen-salaliitto-totta-vai-kuvitelmaa

Voisiko nyt ajatella, että tosiaan Jaakko Laakso (vas.) on tosiaan perskääntäjä niin kuin häntä on kuulema joskus Neuvostoliitto-opiskeluvuosina kutsuttu? Ettei Siimeksen inholla tätä kohtaan oikeastaan ole politiikan kanssa juurikaan tekemistä.

Olen minäkin muinaishistoriassani ollut kerran samassa huonetilassa kuin Jaakko Laakso. Mies tuntui vievän kaiken hapen.

Punavihreä aatemössö - so last season?

Suvi-Anne Siimeksen kirjoituksessa nauratti, kun tämä sanoi, että marxilaisuus tuntui 90-luvulla olevan so last season. No niin se oli, niinhän me uusliberalistiäidinmaitolaiset ajattelimme. Marxilais-leninismi - fy fan.

Juuri siksi minusta on alkanut yhä enemmän tuntua siltä, että Vasemmistoliiton punavihreä asiakirja on punavihreää aatemössöä, joka nyt on so last season. Jos sellaista olisi sorvattu 90-luvulla, olisin voinut ollakin innostunut. On asiakirjassa ihan hyviä pointteja, mutta se jokin puuttuu.

Ja nyt vannon. Luin Kansan Uutiset ja Hannu Katajamäen yleisönosastokirjoituksen puolueen punavihreästä asiakirjasta otsikolla Ruskea utopia vasta toissapäivänä. Jemmasin pitkään Kusarin Viikkolehteä. Ei tehnyt mieli tarttua siihen, sillä kannessa pällisteli Jyrki Katainen (kok.). Arvelin - niin kuin jutussa olikin - kuinka Katainen hehkuttaa Vasemmistoliiton ministereiden yhteistyöhalua.

Hieno homma. Olemme edes jonkun mielestän uskottavia.

Nyt en ehdi etsiä Katajamäen yleisönosastokirjoituksen linkkiä tähän. Voisiko ajatella, että asiakirja on vain ehdotus ja luonnos, jonka pohjalta tulevan kesän puoluekokouksessa aloitettaisiin vakavampi ja syvällisempi pohdinta?

Eniten minua pimpeloittaa suuresti ihailemani Ruurik Holmin mussutus Kulttuurivihkoissa (1/2013), ettei Vasemmistoliitto olisi työväenpuolue, vaan jokin epämääräinen vapauspuolue. So last season.

Turun STX:n pääluottamusmies Jari Aalto on tehnyt omat johtopäätöksensä ja eronnut puolueen jäsenyydestä http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2968065/paaluottamusmies-jari-aalto-erosi-vasemmistoliitosta

En ehdi lukea Jari Aallon eron aiheuttamia 67:ä kommenttia Kusarin nettilehdestä, sillä Matti komentaa minua ladulle. Pitää niistää nenä, köhiä viimeiset virukset ulos keuhkoista, panna lämpimät kalsarit jalkaan, Makasiini-tupsupipo korville, piirtää kulmakarvat ja lähteä.

Sen jälkeen alamme yhdessä rakentaa telinevuokralaskua. On se hyvä, että meillä on jokin, joka tuo rahaa taloon, kun hommat ovat tarjousvaiheessa. Siunatut haki-telineet!

Jarkko Ambrusin rahoittaa meittiä

Kiitos Iisalmen Sanomien päätoimittaja Jarkko Ambrusin. Kirjoitit lehden Vasemmassa suorassa (IS su 17.3.2013), että olet hyvinvointipalvelujen rahoittaja. Kiitos, sillä lapseni on nyt sinun rahoillasi neurologisesti vammaisille lapsille tarkoitetussa Mäntykankaan erityiskoulussa puolitoista viikkoa yläkouluun siirtymisjaksolla.

Tai miten se loppujen lopuksi on? Minä tilaan Iisalmen Sanomia netistä. Maksan Ambrusinin palkkaa, jotta hän voisi maksaa veroja, joita perheemme ulosmittaa kouluttamalla vaikeavammaista lasta.

Olen ylen kiitollinen yhteiskunnalle siitä, että perheemme ei ole päätoimittajan sosiaalisen omatunnon tai hänen hyväntekeväisyyshalunsa varassa.

Esikoiseni on kallis sekä ihmelapsi. Häntä hoidettiin kolme ja puoli kuukautta vastasyntyneiden teho-osastolla Kysissä talvella 1999 ja ihme oli siinä, että säilyi ylipäätänsä hengissä.

Unohdit kuitenkin yhden asian. Maksat tällä hetkellä yhteiskunnalle omaa velkaasi. Koulutuksesi on ollut ilmaista. Ja koulujahan, jopa yliopistoa, arvaisin, on sinunkin pakko olla käynyt. En usko, että nykyään Savon Mediat Oyj:n päätoimittajaksi pääsee ilman yliopistotason koulutusta - vai miten se oikein menikään?

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi