Pia Valkonen

Panu Rajala Katri Helenasta 21. maaliskuuta

to 7.3.2013

Tunnustan. Olen seurannut eri tiedotusvälineistä ja Panu Rajalan nettipäiväkirjasta tarkkaan, milloin kirja Katri Helenasta ilmestyy.

Panu Rajalalle annoin anteeksi sen, että avioliitto Katri Helenan kanssa kariutui, kun luin Aila Meriluodon elämäkerran Lasinhullu ja kristallinrohkea. Vai oliko se toisinpäin? Elämäkerta oli hyvä ja kirkas.

Onhan minulla ollut kirjahyllyssäni Enkeli tulessa sen ilmestymisestä - vuodesta 1997 - lähtien. Ja pakko myös myöntää. Olen sen lukenut.

Eilen tuli Eeva (3/2013). Kannessa oli Jenni Haukio, mutta Panu Rajalan Katri Helena -kirjajutun luin siltä seisomalta Marialle pyttipannun aineksia pilkkoessa.

Ärsyynnyin taas siitä, että Panu Rajala kertoo olevansa taipuvainen flirttailuun. Mutta sitten nauratti, kun Katri Helena ymmärrettyään, että hänen aviomiehellään ja vastarannan naapurilla oli suhde, oli ensin vihastuneena tuumannut: "Olen kieltämättä loukkaantunut siitä, että olette toimineet selkäni takana.", mutta alkanut sitten nauraa ja halannut tuoretta paria.

Kirja tulee ulos 21. maaliskuuta.

"Parasta olisi kun kirja vain tupsahtaisi ilman mitään ennakkovaroituksia, mutta se mahdollisuus menetettiin jo aikoja sitten." kirjoittaa kirjailija eilisen päivän merkinnässään.

Ohops, ovesta tupsahti Matin ja Pian asemalle Korhosen Jarkki. Ajaa arvokkaalla autolla. Minun ja Leonidin yhteisellä Sitikalla. En minä olisi sitä Matin antanut kenellekään muulle myydä.

Kiitin Jarkkia siitä, että viime kesänä toi ovesta minulle uuden ystävän, pastori-Raijan. Raijaa nauratti aivan hervottomasti, kun vaahtosin tälle vast´ikään Lasinhullun ja kristallinrohkean lukeneenä ristiriitaisista tuntemuksistani vähän tahmanäpin oloista kirjailijaa kohtaan.

Kävimme Raijan ja erään toisen yhtä ihastuttavan hullunuskovaisen kanssa yhdessä Saimi kedolla -kirjoittajatapahtumassa Leppävirralla. Kirjoitin siellä pätkän kirjailija Keijo Siekkisestä, jota tarjottelin Siekkis-seuran Keijo Siekkis-kirjaan. Leonid ei tainnut silloin vielä olla kuollut.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi