Pia Valkonen

Loimulohi?

ma 11.3.2013

Voi, että nauroin tänä aamuna taas Iisalmen Sanomien Vasemmalle suoralle. Kolumnisti-Loimalahti (menipäs ensimmäisellä kerralla tähän vääräsukunimi, a oli vaihtunut uuksi sen vuoksi, että Lapinlahdella on yrittäjäpariskunta Loimulahti) miettii, olisiko pitänyt sitten iisalmelaismamuna ottaa vaimon sukunimi. Olisi paljon kotoisampaa olla Korhos-Antti kuin jokin kummalinen Loimulohi.

Steve Jobsin elämäkerrassa olen edennyt Bill Gatesiin asti. Applen historiassa on tätä ennen vaikuttanut muun muassa sijoittajamoguli Mike Markkula, jonka sukujuuret ovat Pohjanamaalla, sekä Pepsi-Colasta Jobsin pokaama John Sculley.

Odotan kohtaa, jossa Jobs kehittelee Quarkin, suuresti rakastamani taitto-ohjelmiston. Quark oli nopea, näppärä ja ehdottoman käyttäjäystävällinen. 2000-luvulle tultaessa Pagemakerista kehitetty InDesign, Inkkari, syrjäytti Quarkin toimituksissa.

Tietokoneet syrjäyttivät lehden teossa paljolti ruumiillista työtä. Tai oikeastaan siirsivät painomusteesta töhryisten perinnetyöläisten työtä keskiluokan suuntaan. Ruumiillinen työ ei tosin ole minnekään hävinnyt.

Ja nyt on lähdettävä Iisalmeen tekemään työterveyssuunnitelmaan. Sellainen meillä on valitettavasti ollut rempallaan, sillä odottelen sopivaa hetkeä siirtääkseni työterveyssopimuksemme Lapinlahden terveyskeskukselle. On meillä ukot käyneet työterveystarkastuksissa, mutta ilman suunnitelmaa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi