Pia Valkonen

Palelee ja uuvuttaa

ti 26.2.2013

Käytiin tänään taas katsomassa ahman jälkiä. Hiihtäen.

On mennyt kunto huonoksi. Aamulla oli kauhea tuuli, joka tunki luuytimiin. Loppupäivä meni ihmetellessä kipeää kurkkua, tyhjähköjä pankkitilejä, vilutusta ja kolotusta.

Meinasin jo tekstarilla narista klovnille, että eilinen iltarusko oli petosta. Tuulen jälkeen tuli lumihiutaleita kuin jalkarättejä.

Klovni ja runoilija ehti ensin. On Ylä-Pitkältä matkalla kirkolle hiljaiseen avohoitoon toipumaan leikkauksestaan ja iloitsi räystäitten tippumisesta tietoisena siitä, että kyseessä on kielivirhe.

Ahmasta tämä kirjoitti näin: "Tuuliaamua! Koivut heiluu, ei vielä kevätahava, ohut on tuohikuori, ei irtoo vielä. Ahma joskus tappaa enemmän kuin tarviis evväkks, mutta paljolti raadonsyöjä. Poromiehet ei tykkee, ajjaavat moottorikelekoilla hengiltä."

Olenhan minä pienen ikäni liikkunut metsissä, mutten minä mitään kevätahavoista tai tuohista tiedä. Ahmoista sitä vähemmän. En olisi mitään huomannutkaan, ellei Matti olisi kiinnittänyt moottorikelkan kääntösilmukan ulkomutkassa huomiota. Mikäs se täällä on mennä hymmertänyt maha alhaalla.

Näin minä, että siellä oli joku mennyt, mutta jäniksen jäljiksi luulin.

Onkohan Hannelella alakulo, kun ei näy päivittäistä tekstaria. Jäimme illalla keskustelemaan Halil Gurhanlista, turkkilaisesta politiikan tutkijasta. Oli käynyt viime perjantaina kylässä. Nukahdin kuitenkin eilen aikaisin. Uuvuttaa koko ajan.

Gurhanli oli alustanut vuoden 2012 tammikuussa Jyväskylässä politiikan tutkimuksen päivillä. Ja päässyt jonkun kiuruvetislähtöisen natsin nettisivuille.

Voi kun voisin näille klonveille, runoilijoille ja tekstariesseisteille taikoa jostain tietokoneen ja kauhean laajan kaistan. Pääsisivät maailman tiedon valtateille eikä tarvitsisi heidän huhuilla kauttani avaruuteen.

Ihmiset kohisevat nyt Long Playsta tai ainakin sen helmikuun Himas-jutun jälkimainingeista. Kävinpä vaihteeksi vilkaisemassa, mitä kuuluu www.laitos.fi:lle. Silmiin osui Hanna Nikkasen juttu astroturffauksesta.

Maria miettii edelleen Enkeli-Elina astroturffausta ja lukee varmaankin kaiken siihen liittyvän netistä löytämänsä materiaalin. Nyt on lähdettävä hakemaan ihanaa pientä ja yhtä aikaa suurta perheemme trollia iltapäivähoidosta. Päivällä veimme erikoiskuljetuksena Annalle kouluun ulkoliikkavaatteet.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi