Pia Valkonen

Susj-Muru

ti 12.2.2013

Nyt tiedän, miksi minulle on annettu sumopainijan niska sekä käsivarret. Sellainen on oltava, jos on liikuntavammainen lapsi, joka väistämättä välillä sairastuu oksennustautiin.

Anna on kuumeillut kohta kuukauden. Kuumepiikki ylös, tyttö pois koulusta, kuume laskee, tyttö kouluun ja taas kuumepiikki. Maria palautui eilen työmaaltaan, nukkui iltapäivän ja oksensi illan suussa.

Satuin olemaan hyvästi hollilla, kun tyttö sanoi, että nyt yrjö lentää. Kun cp-vammainen oksentaa, hän oksentaa tavallisesti päälleen, sänkyyn ja hoitajan päälle. Koska olin lähellä, käänsin Marian oksentamaan sängyn laidan yli.

Hienosti meni. Vähän vain roiskui pikku matolle.

Nukuin yön huonosti lastenhuoneessa Mariaa vartioiden, sillä Anna kuukahti sohvalle kuumeessan jo alkuillasta. Ajattelin, että Maria ei kuitenkaan kykene hälyttämään yläkerrasta apua puhelimitse.

Nyt on pakko nopeasti laskea ja maksaa miesten palkat. Jos tauti iskee minuunkin, jäävät työt tekemättä ja miehet ilman rahojaan. Tein eilen kaksi tarjousta. Toisen vain kirjoitin Matin kielestä kirjasuomeksi - vähän murisin kohdassa VP1, mikä kuulemma tarkoittaa välipohja ykköstä, mutta jätin lyhenteen paikoilleen.

Toisen tarjouksen laskin itse. Siihen meni kymmenen minuuttia. Tarjouksen pyytäjä oli äimistynyt nopeasta toiminnasta.

Nyt soitti Susanna. Pääsemme Pielavedelle jossain vaiheessa purkutalkoisiin.

Susi-Kuismin kirjoitti sähköpostia susien reviirikäyttäytymisestä ja laumojen organisointiviikoista. Matti karkuutti eilen Martikkalassa toisenkin kiimaisen nuoren narttumme. Matti hiihteli eilen pitkin Martikkalan rantoja koiraa etsimässä ja istui vielä muutaman tunnin autossakin neitiä odottelemassa.

Perkeleen hännänheiluttaja tämä Muru. No, työmaalle tuli styroxista Murulle jonkinlainen koppiviritelmä, jos suvaitsee palata karkuupaikalleen.

Raksatyömiehille pitää maksaa!

Jari Sarasvuo sanoi Yle Puheessa, että raksatyöläiselle tulee maksaa tes:n mukaista palkkaa. Hallelujah, kuulin sen. Sarasvuo tarkoittaa myös virolaisia halpatyöläisiä. Sarasvuo voisi toistaa puheensa suurille ylikansallisille rakennusjäteille.

Kyllä me Kädestä suuhun -pienyritykset tuon tiedämme.

Puhe on myös pienimmän yhteisen nimittäjän johtamisesta. Kiintoisaa. Sanoin nimittäin juuri irti laatusertifiointisopimuksemme ja alamme etsiä Ralan sivuilta rakennusalan laatustandardia.

"Johtaminen on sitä, että houkutellaan ihmisen potentiaali esiin. Johtaminen on pohjimmiltaan hengellistä." sanoo Sarasvuo. Hm.

Hyvä johtaminen sysää ihmisen epämukavuusalueelle. Hm. Hm. Sarasvuo uskoo, että hyvät tiimit voivat itse muodostaa itsensä. Meillä en tässä ole oikein onnistunut. Tai siis olen koettanut väkisin survoa tiimeihin uusia - ilman pohjustusta ja perusteluja. Tätä pitää pohtia. Tarvitsemme nyt jonkin foorumin raksaliikkeessä puhua näistäkin asioista.

Onneksi joku paperityöläinen oli reagoinut Sarasvuon viime tiistain sanomaan siitä, että paperityöläisten tulee mennä pyyhkimään mummojen pyllyjä. Minusta Sarasvuo peitti todella heikosti ylemman keskiluokan arroganssinsa siitä, että joku työläinen on voinut saada niin hyvää palkkaa kuin paperityöläinen.

Sinänsä paperityöläisen ammatinvaihdoksessa lähihoitajaksi ei ole mitään pahaa.

Mietin vielä yön yli susimerkintääni. Toivottavasti huomenna en minä ole kuumeessa. Miehillä on kuitenkin palkat tilillään etuajassa, joten loppuviikoksi ei ole mitään päällekaatuvaa. Voin miettiä seuraavaa kolumniani Tiedonantajaan vaikka sängyn pohjalta.

Ja siirrellä eteenpäin sellaisia töitä, jotka eivät ole akuutteja.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi