Pia Valkonen

Käännetty ja korotettu alvi

ti 2.1.2012

Hienoa. Arvonlisäveroa on korotettu. Olemme taas yhdessä pienituloisen kukkarolla. Arvonlisävero ei ole progressiivinen vero. Se on regressiivinen.

Lukekaan ihmiset Kiteen punikin Auvo Rouvisen blogia www.uusisuomi.fi:stä. Ymmärrätte sitten verotuksesta jotain. Lukekaa siitäkin huolimatta, että kirvesmies-betoniraudoittaja kirjoittaa yhdys sanat väärin - pääosin piruillakseen meille akateemisille pilkunnussijoille.

Pusasin kasaan kaikki tunnit viime vuodelta. Piti tekemäni laskut jo eilen, mutten jaksanut.

Kun vielä joku selostaisi minulle käänteisen arvonlisäveron erinomaisuuden.

Eräältä läpilaskutettavalta alihankkijaltamme tuli kahdenlaista laskua. Arvonlisäverollinen ja arvonlisäveroton. Arvonlisäverollisessa laskussa alihankkija laskutti meiltä oman alihankkijansa palvelut ja me koko paskan eteenpäin.

Joka vaiheessa on lisättävä päälle kapitalistinen lisäarvo. Emmehän me muuta systeemissä voi. Ei huippuunsa hiottua uusliberalismikapitalismia kylläkään kovin tehokkaaksi voi sanoa.

Sitä paitsi jos unohtaisin laskuttaa alihankkijan alvit palvelun loppukäyttäjältä, saisin aikaan useiden tonnien mogan.

Uuden vuoden aaton elämysmatkailu Kallaveden jäälle Matin serkun perheen moottorikelkalla lämmittää vieläkin. Ei meidän perhe kaukomatkoja tarvitse eikä suuria juttuja. Ensin valmiiseen ruokapöytään ja sen jälkeen vähän ulkoilua. Jaksamme taas alkuvuoden.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi