Pia Valkonen

Perun, perun

pe 4.1.2012

Luin tänä aamuna Matti ja Liisa -lehteä eteenpäin. Uuslapinlahtelaisen Queenie Kuosmanen-Qiu haastattelu oli hyvä ja perusteellinen. Myös kuvaidea Hong-Kong-pankkimaailman korkokenkien vaihtamisesta kotoisiin muovisämpylöihin oli hyvä.

Nyt toivoisikin paikallislehteen hieman terää. En usko, että kukaan Lapinlahden kunnan organisaatiossa kukaan pahoittaisi mielensä, jos kuntapoliittinen toimittaja seuraisi asioita hieman syvällisemmin kuin esityslistoilta.

Kunnantalollakin on ilmapiiri muuttunut täysin kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Silloin paikallislehden kuntapoliittiset jutut oli tehtävä vain ja ainoastaan esityslistojen sekä muiden virallisten dokumenttien mukaan, muuten paikallislehden toimittaja oli entinen paikallislehden toimittaja.

Tämän tiedän omasta kokemuksesta.

Uskon, että kunnan virkamiehetkin arvostaisivat pitkin prosessien kuvaamista sekä asioiden avointa esille tuontia jo valmisteluvaiheessa. Noudatettaisiin yhdessä kuntalakia.

Raikasta ilmaa tuli kosolti myös Varpaisjärven kuntaliitoksessa.

Suuri mysteeri minulle kautta aikojen on ollut, miksi  Varpaisjärven kepulaiset ovat jotenkin avoimempia kuin lapinlahtelaiset. Ei olisi ikinä voinut kuvitella, että toimittaja voi istua auton pelkääjän paikalla haastattelemassa Lapinlahden kunnanvaltuuston puheenjohtajaa porkkanasadon noston välissä.

Entisen Varpaisjärven kunnanvaltuuston puheenjohtajan kanssa sellainen oli mahdollista.

Seuraava Varpaisjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja suostui jollain eduskuntavaalitorilla tulemaan allekirjoittaneen, kilpailevan puolueen ehdokkaan, kanssa jopa vaihtamaan pari sanaa. Outoa. Sellaista ei Lapinlahdella ollut ennen tapana.

Lapinlahden kepulaiset olivat pitkään Martikaisen mafian vankeja. Onneksi status quot kaatuvat aikanaan. Toivottavasti Ossi Martikainen on saanut lisää stressinsietokykyä, kun kävi välillä tavallisena kuolevaisena, rivivaltuutettuna.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi