Pia Valkonen

Turkoosit sukkahousut ja vihreät sammarit

ti 4.12.2012

Tänä aamuna unihiekan vielä kiusatessa silmiäni olin lentää pyrstölleni, kun latasin työläisaviomiehelleni kahvinkeitintä: Ylen aamutelkkarin Annika Damströmillä oli studiossa turkoosit sukkahousut.

Eikä siinä vielä kaikki. Talousmetafysiikan kritiikkiä väitöskirjassaan vuonna 2009 esittäneen Jakke Holvaksen oli joku pukenut vihreisiin sammareihin.

Kun selviydyin järkytyksestä, teroitin korvani. Jakke Holvas otti esille Hesarin tämänpäiväisen yliön, jossa kaikkien uusliberalistien aulis apuri Matti Apunen murisee degrowthista.

Totta. Viimeksi lauantaina vasemmiston ja KSL:n Eurooppa-seminaarissa sivusimme degorwthia. Meidän seminaarilaisten mielestä ideologia on hieman hämärä. Matti, työläismieheni, ja minä tulimme taannoisessa degrowth-sempassa siihen tulokseen, että se on vähän samanlaista keskiluokan pikku puuhastelua kuin Sauli Niinistön "Paista nuori pullaa, älä muuta maailmaa" -vihkonen.

Onhan se mukavampi pudota ylemmästä keskiluokasta alempaan tai melkein proleihin, kun tekee sen hienosti englannin kielellä.

Lauantainan Eurooppa-seminaari on vielä tyhjentämättä. Kirjoitan siitä tänään jotain aina palkanlaskun väleissä. Menee varmaankin sekavan puolelle kirjoitukseni, kun samaan aikaan koetan vassareiden punavihreän asiakirjan keskustelulistalla herättää keskustelua Apusen yliöstä.

Matti Apunen ei ole ihan yksiselitteinen tyyppi. Kannattaa esimerkiksi progressiivista verotusta.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi