Pia Valkonen

Tänään aukeaa venäjänkielinen blogi

ti 27.11.2012

Tänään saan tänne venäjänkielisen blogin. Ajatus siitä heräsi, kun päivittäin katselen, kuinka poikapuoleni tai lasteni nuoret serkut ovat skypessä linjalla. Minua skype kuitenkin ujostuttaa.

Olen kääntänyt skype-kamerankin seinään päin. Yleensä olen tässä koneella ryytyneen oloisena. Kirjoittamalla kommunikointi on turvallisempaa. Niinpä alan pitää venäläisiin sukulaisiimme yhteyttä blogin avulla.

Arvelen, että Saksassa asuva lasten täti pitää sellaisesta yhteydenpitomuodosta enemmän.

Blogisivuston päivittämisen pitäisi onnistua minun häiritsemättä, sillä tänään hoidan vielä puoli päivää lasten isän asioita. Vuorossa ovat tilin lopetus Varpaisjärven osuuspankissa ja sosiaalitoimiston käynti takautuvan toimeentulotuen hakemiseksi.

Leonidilla on vielä viimeinen matka tekemättä. Hänet pitäisi kantaa Puumalan kirkon entisestä pannuhuoneesta samalle hautausmaalle, jossa sijaitsevat äitini ja isäni. Isäni ehti lastenlastensa isän nähdä. Äitini kuoli siinä ajatuksessa, että tuolle rämäpäälle ei lapsia koskaan tule.

Isäni tuli Leonidin kanssa hyvin toimeen. Isäni lempiruoka olivat vävyn raakapaistamat perunat. Erilaiset paistetut perunat kuin meillä. Meillähän perunat ensin keitetään. Leonid myös kuivasi isälle särkiä ja arvosti sitä, että appiukko kertoi hänelle Puumalan Huuhkaalan kantarellipaikat.

Tänä aamuna nauratti, kun Marian kanssa katsottiin yhdessä Luonnonsuojelija-lehden kannesta, että taas on erityisopettaja Kaisa Merenmies ollut miekkarissa. Kaisa Merenmieshän poistettiin kesällä Sonkajärven Talvivaara-tilaisuudesta. Oli kaiketi häiriköinyt ja poliisit kantoivat ulos.

Koska olen pessyt pakettiautoa, joka on ollut kaivoksessa sisällä, sekä kaivostyömiesten haalareita, arvostan Talvivaara-liikkeen väkeä. Heidän tehtävänsä on pitää epäkohdista meteliä.

Nerkoon kylän Talvivaaran hattutemppu on myös uuden huomiokulttuurin mukainen mielenilmaus. Sympaattinen sellainen.

Panin merkille viime viikon Maaseudun Tulevaisuudesta (19.11.2012), että myös Timo Kaunisto  uskaltaa kirjoittaa suoraan: http://www.timokaunisto.fi/?p=1585

Pekka Perä esiintyi eduskunnan ympäristövaliokunnalle kuin valiokunnan jäsenet olisivat olleet vain kärpäsen kakkoja ja uraania hivutettiin kuvioon mukaan sivuoven kautta.

Kaikki pohjavesien likaantumiset ja sen sellaiset olisivat olleet tiedossa, jos joku olisi kuunnellut esimerkiksi Pohjois-Karjalan uraanikaivoksen vastaista liikettä.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi