Pia Valkonen

Jarmo Tikkanen tyrskäytti aamukahvit nenän kautta ulos

to 15.11.2012

Oli vähällä, etteivät tänä aamuna kahvit tulleet nenän kautta ulos, kun tyrskähdin. Luin kaikessa rauhassa eilisestä Maaseudun Tulevaisuudesta (14.11.2012) Ilkka Herlinin kolumnia apulantamiljardeista.

Ilkka Herlinin maatalouskemialliset kirjoitukset kiinnostavat aina, sillä minäkin olen huolestunut ruokaturvallisuudesta. Herlin kirjoittaa, että toinen maailmansota opetti suomalaisille, että ruoka on strateginen kysymys.

Kun rajat menevät kiinni, globalisaatio ei sadatakaan meille mannaa taivaalta tai markkinoiden näkymätön käsi lappaa ruoan kansainvälisten kapitalistien kitaan, meidän tulee osata kuokkia omia perunapeltojamme. Olen vakuuttunut siitä.

Sodan jälkeen Suomi investoi lannoitetuotantoon. Koska valtio jossain vaiheessa nielaisi täpönä uusliberalistisen ideologian osaamatta kertoa, mistä ihmeen sylttytehtaasta ideat olivat peräisin, tuli myytyä myös Siilinjärven apatiitti ylikansalliselle Yaralle.

Nyt jyväjemmarit ovat ihmeissään, kun lannoitteiden hinta on noussut.

Sodan jälkeisiä apulantamiljardeja puolsivat maalaisliitto ja SKDL. Vesa Oittisen www.sosialismi.net -sivuille kirjoittamasta taistolaisanalyysistä opin, että SKDL ajateltiin vuonna 1944 kaikkia demokraattisia voimia kokoavaksi järjestöksi:

"SKDL:stä ei koskaan tullut sitä kaikkia demokraattisia voimia kokoavaa järjestöä mihin se alkujaan perustettiin 1944 (maalaisliiton, SDP:n ja kommunistien yhteistyöjärjestö). De facto se kehittyi vasemmistososialistisen puolueen suuntaan ja tuli näin SKP:n kilpailijaksi, kunnes syntyi nahkansa uudelleenluoden Vasemmistoliittona." http://sosialismi.net/blog/2011/09/20/mita-taistolaiset-oikeasti-ajattelivat/

Taistolaiset kiinnostavat kovin, sillä aina, kun näen varpaisjärveläisen Onni Savolaisen, näen samalla itseni jälkitaistolaisen sumuverhon takaa. Kiitän Onnia siitä, että huomasi asian.

Myös Onni Savolaisen poliittinen pikku veli, aviomieheni, Matti Valkonen kiskaisee minut säännöllisesti ääri- ja jälkitaistolais-vasemmistolaisesta taivaasta takaisin kotitietokoneen ääreelle.

Jälkitaistolaiset ovat sellaisia, kuten Antero Eerolan on sanottu olevan, jotka ovat pissaneet vielä lattian rakoon, kun vasemmisto verisimmin tappeli keskenään. Myös vaippataistolaisiksi meitä on kutsuttu.

Vaikka olen kymmenisen vuotta Antero Eerolaa vanhempi, vasemmiston keskinäistä ottelua en ymmärrä. Sen vuoksi lähetin juuri rahaa Oulun vapaan vasemmiston vaalilaskuja varten sekä tukimaksun SKP:lle.

Maaseudun Tulevaisuuden vieraskolumnista laskin katseeni lehden yleisönosastoon. Katseeni kiertää yleisönosastosivulla aina oikeasta ylänurkasta, kolumnin kohdalta,  vasemmalle. Silmäni osui satiiria tirisevään otsikkoon Hyvin seurattu!

Hihittelin kirjoitukselle:

"Hyvä uutinen maanantaina heti aamusta: hallitus on tehostanut toimiaan Talvivaara-asiassa ja tilannetta seurataan jo kymmenessä ministeriössä (Lähipäivän tavoitteena lienee 12 ministeriötä tai enemmän.)"

Sitten luin, kuka se näin viiltävästi meitä pikkuisen vihertäviä jälkitaistolaisia piiperöisiä viiltelee. Sivalluksen alla luki: Jarmo Tikkanen, Itäkoski, Lapinlahti.

Sivallus liittyy kuin potku alavatsaan puhelinkeskusteluun, jonka kävi eilen illalla erään hyvin tuntemani uudehkon Ylä-Savon vihreän kanssa. Keskustelumme lainehti puolelle ja toiselle ja lopputulema oli se, että uudehko Ylä-Savon vihreä loihe arvostelemaan Ville Niinistöä epäselvistä ja ponnettomista lausunnoista Talvivaara-kysymyksessä.

Minusta se oli paljon sanottu mieheltä, jonka tiesin äänestäneen Ville Niinistöä vihreiden puoluejohtajaksi. Sanoi, että iso vihree, Seppo Kääriäinen, on lausuntojensa perusteella Niinistöä radikaalimpi.

En voi kuin sadatella nyt, että jotkut kepulaiset vetävät maaseutuvihreydessä city-vihreistä ohi.

En soittanut uudehkolle Ylä-Savon vihreälle Talvivaarasta, vaan Iivo Polven turhaumasta. Iisalmen Sanomien nettilehdestä luin, että Iisalmen vanhempi valtiomies sekä mies, jonka huumorintajua olen koetellut muun muassa Vasemmistoliiton kuntaryhmässä, oli suutuksissaan.

Iivo Polvi (vas.) kiukkuili iisalmelaisille vihreille sekä kristillisille näiden teknisestä vaaliliitosta. Vihreät ja kristilliset kuulema ryöväävät paikat sellaisille, joille se ei vaalituloksen perusteella kuulu.

Turha kiukuta, Iivo Polvi. Olisitte, hyvät iisalmelaisvassarit, verkostoituneet vihreiden kanssa jo Kansantaloutta Tasan kaikille -foorumilla demarien Työväentalolla. KTK-tilaisuuksia on ollut kolmena perättäisenä vuonna ja sen ihan pikkuruisena taka-ajatuksena on etsiä puolueiden välisiä yhtäläisyyksiä erojen sijaan.

Sen vuoksi pyysin viime KTK:hon toukokuussa Lapinlahden intellektuelli- ja ideaalikeskustalaisen Juha-Pekka Rusasen sekä iisalmelaisen salavihreän kokoomuslaisen Antti Sarvelan.

Antti Sarvela kuitenkin mykistyi minulle - toivottavasti ei lopullisesti - kun kysyin tältä sähköpostilla ylikansallisesta Monsantosta.

Jatkamme keskusteluja.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi