Pia Valkonen

Vaalipäivänä siivotaan luurangot

su 28.10.2012

Kunnallisvaalipäivä. Aloitin sen Marian perinpohjaisella pesulla. Kun sain tytön puettua ja työnnettyä sunnuntaiaamun prosessissa eteenpäin sanomalla, että aamupalaa saa etsiä tällä kertaa Matti, aloin purkaa kodinhoitohuoneen sumaa.

Suma oli selvästi enää hiuskarvan varassa. Vaaterekki repeytyi seinästä ja kasa pieneksi jääneitä vaatteitani rojahti Leonidin Osku-kissan niskaan. Osku nukkui tyytyväisenä matkakassien päälle lähellä pumppukoppia. Työnsi vain päänsä vaatteiden seasta, jotta pystyisi hengittämään.

Pumppukopin kyljessä on lämmin nukkua.

Siinä sitten vierähti muutama tunti muun muassa Matin caterpillar-sukkia lajitellessa. Minusta luulisi olevan aivan samantekevää, onko cat-tuotemerkki miehen nilkan ulko- tai sisäpuolella.

Ilmeisesti sillä on kuitenkin merkitys. Yksi sukka jäi parittomaksi. Käärin sen muiden joukkoon varasukaksi. Tai siltä varalta, että pari löytyy. Yläkerta on vielä setvimättä.

Matti tuli Makasiinista. Eteiseen on tarkoitus asentaa koukkuja, joihin ripustetaan koirataluttimet. Ne ovat käsittämätön artikkeli. Aina hukassa tai jossain kymmenien kilometrien päässä olevassa autossa.

Eilen seurasin telkkarista puoluejohtajien vaalitenttiä. Keskustelussa olikin yllättäen jopa sähköä. Ilolla huomasin, että meillä Lapinlahdella itsenäinen, mihinkään Paras-sököstykseen kuulumaton, terveyskeskus on todellakin omaa luokkaansa ympärivuorokautisella päivystyksellään.

Leonid olisi kuolinpäivänään määrä lähettää kotiterveyskeskuksen vuodeosastolle saattohoitoon.

Toinen pohjoissavolainen ihme oli Pielavesi-Keiteleen terveyskeskus. Kuuluu tällä hetkellä Kysteriin. Kun asuimme Pielavedellä, kävimme  vatsavaivaisen Annan kansasa erikoistuneen lastenlääkärin vastaanotolla. Pielaveden terveyskeskus hoiti myös pari synnytystä tuosta vain, kun äiti ei ehtinyt Kysille.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi