Pia Valkonen

Nokka kohti Puumalaa

ma 22.10.2012

Lähdemme Kuopion Mäntykankaan erityiskoulun ja kahden työmaan kautta lomalle Puumalaan.

Oli vaikea saada lasten Saksassa asuva täti eilen puhelimessa uskomaan sitä, että lomamme kestää vsevo lish kolme päivää. Palaamme torstaina ja lupaan olla Lapinlahden yrittäjien illassa yrittäjätoverien teloitettavana blogikirjoituksistani.

Kun yrittäjien puheenjohtaja Juhani Hirvonen soitti minulle eilen illalla lempeän nuhtelupuhelun, suostuin pyyhkimään suurimman osan eilisen kirjoituksen sapesta pois. Sen sijaan hoitokoti Virkun osuuteen en koske.

Havaintojeni mukaan Virkku antaa hyvää palvelua, mutta oikeutettua on edes kyseenalaistaa siihen, että verovaroin rahoitetusta toiminnasta voi vetää pääomatuloja pienehköllä veroprosentilla ja myös täysin verottomia osinkoja.

Paikallisyritys on kuitenkin pienempi paha kuin ylikansallinen hoivaketju. En lainkaan kadehdi kunnan Auli Pääkköstä, joka kunnan palvelukseen vasta hiljattain tulleena pusaa päihde- ja mielenterveysstrategiaa.

Big Society -mallia sietäisi tutkia. Voihan se olla, että kansalaisyhteiskunna on vain toimittava uusliberalistisen romutuksen jälkeen. Senhän kirjoitin jo eilen. Sehän tässä ärsyttävää on, että joutuu kertomaan kokoomuslaisille, mistä heidän omat ideansa ovat peräisin.

Eivätkä nämä poloiset ole uusliberalismista kuulleetkaan, kun eivät käy meidän punavihreiden vassaripaskojen sempoissa ja foorumeilla.

Minusta olisi myös mukavaa, että kokoomuslaisetkin perustaisivat oman raittiiusjärjestönsä niin kuin me Ylä-Savon työväen raittiusyhdistyksessä olemme tehneet. Sitä koetin Anu Sorjoselle viestittää.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi