Pia Valkonen

Selma kävi kylässä

ti 16.10.2012

Sain synttäriaamuksi monia lämpimiä halauksia. Tornion halaus tuli minulle monen maantieteellisen mutkan kautta - oli käynyt ainakin Juuassa ja Kiteellä - Helsingistä halauskierteeseen pantuna. Mukava syntymäpäivälahja oli myös, kun sain siivota maakkuusvuatteita - Matin termi - yhdessä seitsenvuotiaan downtytön Selman kanssa. Selma kantoi tyynyt ja minä täkit tyttöjen huoneen vuodevaatelaatikkoon.

Minun oli kunnia myös pukea Selmalle ylle sekä voidella hänen sämpylänsä. Kaikille ei sitä suoda. Selma puhuu tukiviittomin, mikä oli äärimmäisen kiehtovaa moni-ilmeisyydessään.

Selman viittomin esimerkiksi jokainen Leena on erilainen, persoonallinen. Opettaja-Leenalla on pitkät kiharat hiukset, jotka jostain kumman syystä viitotaan alhaalta ylöspäin.

Lisäksi päätin palkata Väyrysen Ritvan lapset meille ensi kesänä opettamaan lasten omatoimisuutta. Venla ja Joonatan tekivät eilen pizzat ja Santeri huvitti meitä tietokonepelijutuillaan.

Ritvan suurperhe lähti kohti Fontanellaa ja nyt synttärisankarin on pakko tarttua edellisen viikon laskutukseen. Anna kävi äsken kysymässä, mitä tahdon lahjaksi. Sanoin, että kilttejä pieniä tyttöjä ja mokkapaloja. Tytöt suunnittelevat leipomista ja minä töitäni.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi