Pia Valkonen

Potku munille

to 11.10.2012

Matin ja minun mustalaisen päiväkirjatekniikalla kirjoittama yleisönosastokirjoitus toimi! Matti kirjoitti siihen ensimmäisen kappaleen ja minä loput, sillä tiesin, että yhden kappaleen yleisönosastokirjoitus on aika kökkö taittaa.

Lapinlahden Kaskihovi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Rönkkö, joka tosiasiassa on julkikuvaansa lempeämpi ja ilmeisesti myös fiksumpi ihminen, soitti ja sanoi, että kirjoitus oli kuin puukko selkään.

Päästin puhelimessa tulemaan puutarhatonttumme koko stoorin siitä lähtien, kun sossu oli tämän pannut kunnantalolta pakkasyötä vasten pihalle.

Sosiaalitoimisto ei täälläkään tee päihdetyössä yhteistyötä, ellei yhteistyöksi sanota voimattomia selityksiä: "Meidän pitää hoitaa näitä asioita ajanvarauksella." Jo päihdepsykiatri Juha Kemppinen Ysaolla antamassaan koulutuksessa näytti slaideilleen, että juuri missään kunnassa sosiaalitoimisto ei tee yhteistyötä.

Tässä yhteydessä pyydän anteeksi, että teloitin kysymyksessä liikaa yksittäistä virkanaista. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että asuntotointa ei käytännössä Lapinlahdella ole. Joskus on ehkä etäisesti ajateltu, että vuokrataloyhtiö kyllä asunnottomatkin hoitaa.

Tai ilmaistaan asia näin, että vuokrataloyhtiö hoitaa asunnottomien asiaa vain siinä tapauksessa, että johtava sosiaalityöntekijä teroittaa kulmahampaansa, menee vuokrataloyhtiön toimitusjohtajan Yrjö Muonan koppiin, asettuu kahareisin tämän eteen, tarttuu ehkä korvista, asettaa kasvonsa kymmenen sentin päähän Muonan kasvoista ja sähisee tälle niin, että mieluummin sylki roiskuu: "Asunto tälle, perkele!"

Mutta näinhän tässä kunnassa ei perinteisesti ole toimittu. Toivon, että niin kauan kuin sosiaalitoimi ei saa hallintaansa tukiasuntoja, sosiaalityöntekijät käyvät panemassa Yrjö Muonalle luun tai jauhot kurkkuun.

Puutarhatonttumme asioista soitin lähestulkoon kaikki läpi. Vain kunnanjohtaja, Jukka Rönkkö ja Rooman paavi jäivät soittamatta.

Anteeksi osapuolet, tarkoituksenamme ei ollut puukottaa ketään selkään, vaan potkia munille. Jos ei tässä muu auta, pitää ottaa Jukka Rönkköä kädestä, ja mennä Auli Pääkkösen luokse auttamaan kunnan päihde- ja mielenterveysstrategian laadinnassa.

Sain tänään Ysaon Ruotsalaisen Kirsin allekirjoittaman todistuksen siitä, että osaan nyt päihdetyön ammatillista toimintaa ja toipumiseen ohjausta. Kurssipäiviä oli viime keväänä yksi ja nyt toinen.

Syyskuun koulutuspäivän psykologi Risto Niemistä kuulisi mieluusti muulloinkin.

Perin suomalainen jytky Sirpa Puhakalta

Ärräpäiden Tapani Kaakkuriniemi oli eilen ollut Innon tilaisuudessa, jossa julkistettiin Sirpa Puhakan Perin suomalainen jytky -pamfletti. Koska Kaakkuri lukee kirjaan sähköpostissa ääneen Ärräpäille aivan liian hitaasti, menin Adlibrikseen ja tilasin kirjan.

Jos vielä tilaisi kotiinkuljetuksen, pääsisin siihen heti käsiksi. Minä nimittäin uumoilin itse Pohjois-Savon vasemmistonaisten Ämmän Äänen uusimman numeron sivulla seitsemän melkein koko sivun kokoisella jutulla, missä kohtaa 90-luvun historiaa Vasemmistoliitto itse antoi aseet persujytkyn tulla.

Arvelen, että persut kuulivat sielunsa korvin, kuinka Suvi-Anne Siimes joskus vuonna 1994 sanoi Kuopiossa, että häntä aina alkaa ahdistaa, kun ajetaan kohti Rautavaaraa. Siimes sanoi sen minun pikku Suzukissani, kun olin kyyditsemästä häntä Kuopion yliopiston Lukemasta kohti lentokenttää, mutta arvelen, että kuulivat silti.

Toisen käännekohdan arvelen olleen, kun muuan äänestäjä tulee puoluesihteeri Ralf Sundin pakeille kirjassa Uhrataan puoluesihteeri ja sivulla 54:

"Mies ei ole tullut kysymään eikä keskustelemaan vaan julistamaan. Hän on tullut kertomaan, että asiat ottavat häntä päähän. Hän on vihainen. No sen olisi tajunnut vähemmästäkin. Yritän väliin sanoa jotain, mutta parin sanan jälkeen ryöppy jatkuu entistä voimakkaampana."
... "Edellä kuvatunlaiset tapaamiset "kansan" kanssa ovat olleet MINULLE äärimmäisen turhauttavia, vaikka omasta mielestäni olen niistä hyvin selvinnytkin."

Aina, kun haluan oksentaa, käyn hieman lukaisemassa Sundin kirjaa.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi