Pia Valkonen

Kunnan osoittama puutarhatonttu

ti 25.9.2012

Aamulla yrittäjäin aamupuurolla. Puurot keitti paikallissäästöpankki.

Olenkin miettinyt, pitäisikö vaihtaa pankkia vieläkin paikallisempaan. Olemme tavallisen osuuspankin asiakkaita, mutta toisaalta jos yrityksemme johtotähtenä on Richard Douthwaitin Nykyaikainen paikallistalous, olisi kai johdonmukaista, että siirtyisimme joko koivunlehtipankin tai paikallissäästöpankin asiakkaiksi.

En tiedä. Pärstäkertoimellahan näissä asioissa täällä maalla toimitaan.

Toistaiseksi olen havainnut, että minun pärstäni ei erityisemmin kaikkia pankkilaisia miellytä. Ei edes omassa normiosuuspankissa, jossa joskus on niin hienoja virkailijoita, ettei pankin kynnyksen yli uskalla saapastella Sievin omasta mielestäni sangen sievissä turvakengissä ja työmaakelpoisessa heijastintakissa.  Varsinkin jos on nainen ja toimitusjohtaja.

Osuuspankin Keinäsen Mikkoa en tällä nyt tarkoita, se mainittakoon. Tällä tarkoitan laajemminkin sitä, mitä Beverley Skeggs sanoo Elävässä luokassaan, kunhan se nyt käännettäisiin vihdoin Suomeksi.

Jos olet työväenluokkainen ja nainen, olet aina väärässä paikassa tai ainakin väärin pukeutunut. Ripsivärisi ei ole laadukas ja rintaliivisi Makasiinin mallistoa. Sen sijaan sopivan työväenluokkainen mies herättää innostunutta voihkintaa porvariston hillityssä charmissa.

Niinpä olinkin pudottaa silmäni, kun yrittäjäin aamupuurolla oli nuoria duunarimiehiä. Työläis-yrittäjän oloinen metsäkoneyrittäjä koetti epätoivoisesti vakuutella olleensa kaksikymmentä vuotta yrittäjänä. Olisi pitänyt kysyä, että viisivuotiaanako tämä on yrittäjksi ryhtynyt.

Taidan olla aika vanha. Lähellä viittäkymppiä. Ympärillä olevat miehet näyttävät siltä, että olisin voinut synnyttää heidät.

Tuli mieleen, että Lapinlahden kunta palvelee meitä yrittäjiä erinomaisesti. Aitassamme asuu kunnan meille osoittama puutarhatonttu. Eilen mobilisoin puutarhatontun asiassa jo mafiaakin. Jos ei puutarhatontulle ala kämppää Kaskihovi Oy:ltä herua, pannaan Varpaisjärven pojat kyselemään.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi