Pia Valkonen

Tarkastettiin kunnan pääluottamusmiehet

ma 10.9.2012

Oli tarkastuslautakunnan kokous. Aamupäivällä lautakunnan kuultavana kävivät eri ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet. Erityisesti Superin Marjo Karhusen puheenvuorot olivat valaisevia.

Tietysti vanhuslaitoshoivan henkilöstömitoitukset puhuttivat ja veivät ehkä paljon aikaa muiden hallinnonalojen henkilöstöedustajien kuulemiselta. Marjo Kauhanen sanoi kuitenkin selväsanaisesti, että tietyissä vanhushoivan pisteissä suosituksen mukaiset henkilöstömitoitukset eivät ole riittäviä.

Iltapäivällä kuulimme terveyskeskuksessa uudehkoa asumispalveluiden esimiestä Liisa Lösöstä. Hyvältä kuulosti se, että Jukolasta ollaan suunnittelemassa kuntoutukseen keskittyvää intervallihoitoyksikköä. Nythän vanhukset, jotka ovat esimerkiksi Maijalassa intervallihoidossa, saattavat intervallijakson jälkeen olla huonommassa jamassa kuin sinne joutuessaan.

Asiasta on minullekin hälytetty ja olen puhunut siitä eteenpäin - muun muassa peruspalvelulautakunnan puheenjohtajalle Kaarina Kääriäiselle, vassarille. Kaarina on nyt kokoonkutsuja vanhuspalvelustrategiatyöryhmässä. Asia mennee eteenpäin.

Kokouksen varsinainen hätkähdyttäjä oli kunnan uusi tilintarkastaja Juha Koponen. Kun narisin siitä, että valtuustolle tehdyt aloitteet hautautuvat vain sinne jonnekin, Koponen kaivoi minulle esille heti kunnanvaltuuston viime maaliskuussa käsittelemät aloitteet.

Olipas reipasotteinen tilintarkastaja! Meinasi minultakin, joka olen välillä sekä yleensä ihan liikaa suuna ja päänä, mennä kerrankin jauhot suuhun.

Terveyskeskuksen ruokalassa lobbasin peruspalvelujohtajalle työllistämispajan puolesta. Pitänee soitelle Niskasen Sirpalle, Tekstiilinkierrätys ry:hyn. Pitää nytkytellä asiaa eteenpäin eri reittejä nyt, kun Meijerin toimintakeskus ry on nuupahtamassa. Muutenkin kuin vain siten, että 20-vuotisjuhlassa oli diakonissan yhteislaulatusta.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi