Klovni, runoilijat, Jan Saudek ja Tane

la 8.9.2012

Tanskin teatteri perui tulonsa eiliseen Lapinlahden AikaTaikaan. Niinpä saimme selviytyä Ajatuspajasta paikallisin kyvyin. Ja siunattu Hannulan Ulla! Kävi meillä toteamassa, että emme kumpikaan jaksa ajatellakaan pullanpaistoa tai jotain muuta yhtä monimutkaista AikaTaika-järjestelyä.

Vakuutuin eilen illalla siitä, että pitäjää, jossa niin huonosti viihdyn, voi tarkastella eräänlaisena marquezilaisena macondona. Heti tuntuu helpommalta. Hieman jäi harmittamaan se, että en päässyt kirjastolle seuraamaan judoesitystä, mutta Marian ratsastusterapian jälkeen oli käytävä kotona tankkaamassa paistettuja kananmunia.

Emme ehtineet myöskään Meijerin seisakkeen 20-vuotiskahveille. Toisaalta en olisi ehkä kovin innovoitunut diakonissojen yhteislaulatuksesta.

Ymmärtävätköhän lapinlahtelaiset, että heidän joukossaan on muun muassa Jan Saudek, Tapani Kinnunen ja runoilija, joka osaa tiivistää tunteet neljän rivin haikuihin? Tsekkiläistä valokuvaaja-mystikkoa muistuttaa Petri Väisänen ja klovni Tatun, Esko Laitisen, runo Tanesta oli eilen kuin suoraan Vallankomous nyt! -runokoulukunnasta.

Heikki Ahosen runot ovat hienopiirteisiä kuin japanilaisesta puupiirroksesta.

Huomatkaa nyt sitten, että en laske turkulaisrunoilijoiden armoitettuun joukkoon Jenni Haukiota. Toisaalta. Mistäpä minä tiedän, millaisia runoja presidentin rouva on kirjoittanut. En ole niitä lukenut.

Pikagooglasin presidentin rouvan:

"...lämpenevän saunan lauhkea savu kutsuu kalastajat maihin,
ilta ahavoituu rasvatyyneksi yöksi

nainen vetää saappaat miehen jalasta
rantakaislan päässä huojuu humaltunut sudenkorento"

Naisesta kuin ohimennen auttamassa saappaat miehen jalasta on jotain herttaisen hellää ja kuitenkin latautunutta. Vähän samaa kuin Jenni Haukiossa silittämässä Niinistön paitoja.

Ei netistä lukemani Haukion runo huono ole.

Käyn jossain vaiheessa kysymässä Esko Laitiselta, saanko kopioida Tanen tarinan tänne blogiini. Klovnilla on kuitenkin puhelin täysin loppu. Pitää käydä oven takana, mutta saa tänään nukkua eilisen esiintymisstressinsä rauhassa pois.

Makasiini on vielä 23 minuuttia auki. Matti kaipaa ruoanlaittoon siivilöitä. Meillä on sellaisia vain yksi ja usein sekin on astianpesukoneessa, kun sitä tarvittaisiin.

Olen lukenut Virpi Hämeen-Anttilan Tapetinväristä. Se on lumoava, mutta kirjasta enemmän myöhemmin.

[Vanhempi teksti] « [Sisällysluettelo] » [Uudempi teksti] | [Haku] | [Sivun yläosaan]

Webbiriihi